Sotia lui Sandu Anghel, Fanica, sustine ca familia sa i-a dat lui Mircea Basescu 600.000 de euro pentru a-l scoate din inchisoare pe sotul sau, dar pentru ca acest lucru nu s-a intamplat ei au cerut sa le fie returnati toti banii, primind insa doar o parte din cat au dat.

Fanica Anghel a fost audiata ca martor la Tribunalul Constanta, in dosarul in care Mircea Basescu este judecat pentru trafic de influenta, iar Marian Capatana pentru complicitate la trafic de influenta. Ea a povestit in fata instantei ca la cateva zile dupa ce sotul sau a fost arestat preventiv pentru tentativa de omor a venit la ei Marian Capatana, care le-a spus ca a fost trimis de catre Mircea Basescu ca sa-i ajute cu scoaterea din puscarie a lui Sandu Anghel in schimbul sumei de 600.000 de euro, scrie Mediafax.

Dupa cateva zile, Fanica Anghel a mers la Constanta impreuna cu fiul sau, Florin, unde s-au intalnit cu Marian Capatana intr-un apartament din oras pentru a-i da 350.000 de euro. La intalnirea respectiva au mai fost prezenti o femeie, angajata unei banci, care a verificat autenticitatea banilor, dar si soferul lui Marian Capatana, a mai spus Fanica Anghel. Ea a mentionat ca apoi l-au sunat pe Mircea Basescu spunandu-i ca au trimis banii prin intermediul lui Marian Capatana, iar acesta le-a dat asigurari ca Sandu Anghel va fi eliberat din inchisoare. Dupa cateva zile, Florin Anghel a revenit la Constanta cu a doua transa din bani, si anume 250.000 de euro, bani pe care i-a dat tot lui Marian Capatana, in acelasi apartament ca si prima oara.

Fanica Anghel a mai povestit ca in aceasta perioada sotul sau a fost eliberat din arest preventiv de sase ori de Tribunalul Olt, dar de fiecare data Curtea de Apel Dolj decidea il mentinerea dupa gratii. Sotia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus ca a avut apoi o intalnire cu Mircea Basescu si cu Marian Capatana, in care le-a spus acestora sa ii inapoieze banii daca nu-l pot scoate pe Sandu Anghel din inchisoare. "Daca nu-l puteti scapa, dati-mi banii inapoi. Nu i-am amenintat, nu i-am injurat, nu i-am santajat, ci doar le-am cerut banii inapoi. Marian Capatana spunea ca sotul meu va fi eliberat pe 4 mai, pe 30 august si alte date pe care i le spunea Mircea Basescu”, a mentionat Fanica Anghel.

Dupa ce Sandu Anghel a fost condamnat la prima instanta la sapte ani si jumatate de inchisoare, iar apoi Curtea de Apel Craiova i-a marit pedeapsa la zece ani de inchisoare, famila sa a cerut din nou banii inapoi de la Mircea Basescu. Fanica Anghel a relatat ca Mircea Basescu le-a spus ca la Inalta Curte de Casatie Sandu Anghel va primi o pedeapsa mai mica, insa ea a spus ca nu stie cum s-ar fi realizat acest lucru. “Nu stiu cum urmau sa fie influentati judecatorii. Mircea Basescu mi-a spus ca ma ajuta la eliberarea sotului meu la Inalta Curte, ca are oameni”, a povestit Fanica Anghel.
Ea a afirmat ca Mircea Basescu le-a inapoiat apoi 280.000 de dolari, iar Marian Capatana le-a dat 100.000 de euro. Tribunalul Constanta a admis cererea avocatilor lui Mircea Basescu de a primi o copie dupa inregistrarile audio si video din acest dosar.

Instanta a mai anuntat ca la urmatorul termen va fi audiata ca martor Izaura Anghel. Tot atunci, instanta va pune in discutie si oportunitatea audierii altor martori, fiind vorba despre Marius Constantin, Grinica-Ion Anghel si sotia lui Mircea Basescu, Doina, in eventualitatea in care ea va dori dea declaratii pentru ca legea ii permite sa nu o faca. Urmatorul termen pentru continuarea cercetarii judecatoresti a fost stabilit pentru 24 aprilie. Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, intr-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte Traian Basescu. In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri