Elena Udrea va fi dusa din arest la DNA, joi, pentru confruntari cu cei care au depus denunturi impotriva sa in dosarul "Gala Bute". Pe pagina de Facebook al fostului ministru al Dezvoltarii a fost postat un mesaj care arata ca aceste confruntari "vor dovedi caracterul mincinos al sustinerilor denuntatorilor".

"Dupa doua saptamani si jumatate de la momentul solicitarilor, astazi vor avea loc, in sfarsit, confruntarile intre Elena Udrea si denuntatorii sai in dosarul «Gala Bute». Ca si constatare: acest demers al anchetatorilor a fost dispus abia dupa ce avocatii au invocat in spatiul public intarzierea punerii in aplicare a cererilor fostului ministru al Dezvoltarii si dupa textul publicat in urma cu cateva zile in care se spunea ca «ancheta se deruleaza in ritm de melc». Elena Udrea si avocatii sunt increzatori ca aceste confruntari vor dovedi caracterul mincinos al sustinerilor denuntatorilor si vor permite evidentierea adevarului in aceasta speta", se arata in mesajul de pe pagina de Facebook a fostului ministru, postat de echipa sa de comunicare, cu eticheta "Adevarul Fara Catuse", conform Mediafax.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Elena Udrea va fi dusa, la ora 11.00, din arestul Politiei Capitalei la Directia Nationala Anticoruptie, pentru confruntari cu denuntatorii sai, printre acestia fiind si Stefan Lungu, fostul sau consilier din perioada in care a fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Deputatul PMP Elena Udrea, arestata in dosarul "Gala Bute" si pusa sub acuzare si in dosarul "Microsoft", a postat, de mai multe ori mesaje pe Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare, despre anchetele procurorilor si denunturile inculpatilor.

Denuntatorii buni si denuntatorii rai

Intr-un mesaj postat pe Facebook, intitulat "Denuntatorii buni si denuntatorii rai", Elena Udrea arata ca, dupa ce DNA si Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au opus punerii sale in libertate, se poate spune ca principala vinovatie a lui Dorin Cocos este ca a fost casatorit cu ea. Udrea arata ca Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluari de 61 de milioane de euro) si Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mita pentru actiunile din comisia ANRP) au avut castiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA si nici instantele nu considera ca este nevoie de o masura privativa de libertate. "Cu alte cuvinte, ei sunt denuntatorii buni", adauga Udrea.

Anterior, Elena Udrea a transmis pe Facebook, prin echipa de comunicare, ca denunturile impotriva sa in dosarul "Gala Bute" au fost facute dupa ce Ana Maria Topoliceanu si Gheorghe Nastasia au fost pusi sub acuzare. "Circuitul denunturilor: • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui Stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia. • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu. • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea. • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus. • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. In realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", se arata in postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului a mai stat in Arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Microsoft". In 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasa din arest si plasata in arest la domiciliu, in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP. Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul "Microsoft", cat si in dosarul "Gala Bute". Ulterior, in 23 februarie, Camera Deputatilor a avizat noi cereri ale procurorilor de urmarire penala si arestare preventiva a deputatului PMP, in dosarul "Gala Bute".

In acelasi dosar sunt arestati preventiv fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia si primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, sunt cercetati in arest la domiciliu. De asemenea, potrivit unor documente ale DNA, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, este urmarita penal pentru luare de mita, in dosarul "Gala Bute".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri