Avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica, Laura Voicu, a fost adusa cu mandat la DNA, joi, ea spunand ca a venit, "se pare", pentru a fi audiata intr-un dosar in care ar fi vizata.

UPDATE [18.25] Laura Voicu este urmarita penal pentru ca a atestat ilegal ca un barbat este avocat stagiar in Baroul Bucuresti si l-a trimis sa o reprezinte la DNA, intr-un dosar in care fosta vicepresedinta a Asociatiei "Tineri Pentru Viitor", Ioana Deaconu, este arestata preventiv, potrivit unor surse judiciare. Avocata fostei sefe a DIICOT Alina Bica a fost adusa cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), joi dupa-amiaza, ea spunand ca a venit, "se pare", pentru a fi audiata intr-un dosar in care ar fi vizata. Surse judiciare au declarat ca procurorii ii vor aduce la cunostinta avocatei ca este urmarita penal pentru favorizarea faptuitorului si instigare la infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati. In acelasi dosar este urmarit penal si Niculae Learciu, pentru exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati, au precizat sursele citate.

Laura Voicu a fost adusa la DNA, de politistii care au pus in executare mandatul, in jurul orei 15.00. Intrebata de jurnalisti in ce dosar a fost citata, ea a raspuns: "Se pare ca intr-al meu". Voicu o reprezinta pe fosta sefa a DIICOT Alina Bica in ambele dosare in care aceasta a fost trimisa in judecata, respectiv cel privind despagubirea ilegala de la ANRP si cel disjuns dintr-acesta, in care fostul procuror este suspectat, printre altele, de favorizarea lui Ovidiu Tender, in dosarul RAFO-Carom, relateaza Mediafax.

La sfarsitul lunii ianuarie, in cadrul sedintei cu usile inchise in care s-a judecat cererea de arestare preventiva a Alinei Bica in cel de-al doilea dosar, fosta sefa DIICOT ar fi facut unele acuzatii la adresa adjunctului SRI Florian Coldea, care ar fi intervenit in dosarul lui Tender. Intrebata atunci in legatura cu faptul ca Bica ar fi facut declaratii "cutremuratoare" in sala si ca a adus acuze adjunctului de la SRI, Laura Voicu a raspuns: "Daca adevarul poate fi considerat cutremurator, atunci da, a fost o declaratie cutremuratoare".

De asemenea, intrebata daca Alina Bica ar fi fost amenintata cu moartea intr-un hotel de la malul marii de doi deputati PSD, Laura Voicu a spus ca aceasta declaratie a fost facuta de un alt co-inculpat si a precizat ca nu poate da detalii, intrucat se afla in faza de urmarire penala. "Dar exista foarte multe amenintari la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adaugand ca Alina Bica se teme pentru propria viata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri