Fostul procuror Maximilian Balasescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro, Agentia Nationala de Integritate cerand comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucuresti sa verifice averea acestuia, din perioada 2000-2008, cand a fost magistrat la Parchetul Tribunalului Ilfov.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat o diferenta nejustificata de 166.965,74 de lei (aproximativ 37.000 de euro) intre averea dobandita si veniturile realizate, impreuna cu familia, de catre Maximilian Ion Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov in perioada 2000-2008.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa verifice veniturile realizate de Maximilian Balasescu in perioada in care a fost procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov. Maximilian Balasescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare si elementele identificate, iar fostul procuror a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

In 17 iunie 2013, fostul procuror Maximilian Balasescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, in dosarul in care a fost acuzat de procurori ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a da o solutie favorabila unei persoane acuzate in dosarul privind inselarea Oanei Zavoranu. Maximilian Balasescu a fost lasat sa plece din penitenciar in 16 martie, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea conditionata a fostului procuror.

Balasescu a fost acuzat de procurori ca, in luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene si Marian Simirianu, a cerut o suma de bani ca sa dea o solutie favorabila unei persoane cercetate in dosarul de inselaciune si santaj in care erau acuzate si Minca Rada, cunoscuta ca vrajitoarea Melissa, si Roxanei Lider, cunoscuta ca vrajitoarea Vanessa. Ulterior, Ene si Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denuntatoare in cauza, ca suma pe care trebuie sa o dea este de 300.000 de euro, in doua transe, de 100.000 de euro si 200.000 de euro. Din acesti bani, lui Balasescu ii reveneau 50.000 de euro.

Anchetatorii aratau in rechizitoriu ca Maximilian Balasescu incerca sa o convinga pe Oana Zavoranu ca Sebastian Dobrescu, impotriva caruia aceasta facuse plangere, nu este vinovat de acuzele aduse, indicandu-i drept vinovati pe vrajitoarea Vanessa si pe un apropiat al acesteia, "Nat". Zavoranu a facut plangere penala in cazul lui Sebastian Dobrescu, acuzandu-l de inselaciune. Ulterior, Dobrescu l-a denuntat pe Maximilian Balasescu.

La sfarsitul lunii februarie 2012, Maximilian Balasescu anunta ca a demisionat din Ministerul Public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri