Toni Neacsu a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care era acuzat ca in perioada in care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incasat nejustificat salariu si diurna in valoare de aproape 67.000 de lei.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis suspendare pedepsei de un an de inchisoare pentru un termen de incercare de trei ani.

Fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii a fost achitat, in prima instanta, in 15 mai 2014, de instanta suprema, in dosarul in care a fost acuzat ca a incasat nejustificat de la CSM salariu si diurna in valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile in care a lipsit nemotivat de la serviciu.

Judecatorii ICCJ Sandel Macavei, Maricela Cobzariu si Sofica Dumitrascu aratau, in motivarea deciziei de achitare, ca Toni Neacsu a fost achitat pentru ca "faptele nu au fost comise cu vinovatia prevazuta de lege", in conditiile in care "niciun moment organul de control nu a impus intocmirea expresa a unor foi de prezenta sau condici de prezenta" pentru membrii CSM.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Toni Neacsu, judecator la Tribunalul Vrancea, pentru participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participatie improprie la uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata.

Neacsu a fost suspendat din CSM, iar ulterior, in 10 decembrie 2013, Consiliul a luat act de cererea sa de demisie din magistratura.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri