Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, ii acuza pe procurorii anticoruptie ca ”lasa in libertate hotii”, referindu-se la ultima decizie a DNA de clasare a acuzatiilor aduse lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica, ea intrebandu-se ”cum disting oamenii lui Kovesi intre denuntatorii buni si rai”.

”«Denuntatorul bun» nu numai ca nu merge la WC in celula, dar nu este nici acuzat si ramane si cu banii furati. Uitati-va la Florica si Pescariu. Si vor mai fi si altii. Cum disting oamenii lui Kovesi intre denuntatorii buni si cei rai? Raspuns: In functie de victima pe care si-au ales-o, de omul pe care vor sa-l vada dupa gratii. Exemplu: patru oameni fura si DNA are tinta doar pe unul dintre ei. Ce se intampla atunci? Ii cheama pe ceilalti trei sa declare impotriva celui pe care si l-au ales drept trofeu si ii fac scapati pe ceilalti. Chiar daca ei nu ar trebui sa beneficieze de rigorile pozitive ale legii”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea intr-un mesaj postat miercuri pe Facebook si intitulat ”Cand DNA-ul lui Kovesi lasa in libertate hotii”.

Fostul ministru mai spune, prin echipa sa de comunicare, ca Florica si Pescariu au fost initiatorii unui grup infractional organizat, dar ”tinta” in dosarul Microsoft a fost Dorin Cocos, ”pentru ca era sotul Elenei Udrea si trebuia neaparat sa se ajunga la ea”.

”Ati mai vazut pe altcineva arestat in plina campanie in afara de Cocos si Pinalti? Raspuns: NU. Si asta in ciuda faptului ca in dosar sunt implicati 9 ministri, zeci de oameni de afaceri si oficiali guvernamentali, ba chiar si ambasadori straini. Ce este interesant este ca denuntatorii au un element comun in persoana avocatului. Vorbim de Rares Dan, fiul fostului general de securitate Gheorghe Dan, un fel de mentor al lui Florian Coldea. Cum preia Rares Dan un caz, cum DNA-ul ii face scapati clientii. Aceste lucruri se pot verifica si indemn presa de buna-credinta sa o faca.

In curand, probabil la el vor apela si denuntatorii din «Gala Bute». Sa nu mire pe nimeni daca toti cei care au declarat impotriva mea, desi si-au recunoscut vina si comiterea unor infractiuni de coruptie, vor fi liberi, exonerati de orice vina si saltati pe brate ca adevarati eroi nationali”, mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea, sustinand ca dosarul Microsoft a aparut in luna iulie, iar Pescariu si Florica au facut declaratii in august.

”Nu trebuiau sa beneficieze de «spalarea pacatelor» - nu au facut denunturile inainte de pornirea actiunii penale”, mai scrie echipa de comunicare a lui Udrea in postarea de pe Facebook.
In rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu si primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au fost trimisi in judecata, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au aratat ca se claseaza cauza fata de Dinu Pescariu, Dragos Stan si Claudiu Florica, in cazul mai multor fapte de coruptie, pentru care acestia au fost initial cercetati in dosarul "Microsoft".

Astfel, Dinu Pescariu, Claudiu Florica si Dragos Stan scapa de urmarirea penala pentru fapte de dare de mita si cumparare de influenta.

Fostul ministru Elena Udrea este in arest din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri