Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei, si vicepresedintele Alin Aivanoaei sunt vizati in dosarul in care DNA face perchezitii, faptele cercetate fiind legate de nereguli privind un contract de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului, spun surse judiciare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac, miercuri, 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca in acest caz sunt in atentia anchetatorilor DNA Iasi presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori sunt legate de acordarea unui contract, prin procedura "cerere de oferta", societatii Laser Co SRL Iasi. Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate.

Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei.

Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca "va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa", au aratat sursele citate. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA Iasi fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si a unor infractiuni de fals, comise in perioada 2013-2015.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri