Directia Antifrauda Fiscala au verificat 80 de firme specializate in comercializarea en-gross si en-detail a combustibililor (benzina, motorina, GPL) unde au constatat abateri, incepand cu 4 martie 2015.

Pentru sanctionarea acestor firme, inspectorii antifrauda au dispus 19 amenzi in cuantum total de 401.000 lei, confiscarea de venituri de peste 11,2 milioane lei si confiscarea a peste 30 de tone de motorina, depozitate in spatii neautorizate.

In urma analizelor preliminare de risc fiscal si a controalelor inopinate realizate la nivel national, au fost constatate incalcari ale conditiilor de autorizare si functionare, precum desfasurarea activitatii de comercializare a produselor energetice fara atestat legal de catre intermediari, sau comercializarea de catre benzinarii a combustibililor fara a utiliza mijloace tehnice de masurare si control autorizate sau avand buletine de verificare metrologica si certificate de calibrare expirate.

Inspectorii antifrauda au verificat si transportatori sau constructori de drumuri, in calitate de beneficiari finali ai unor cantitati importante de combustibil susceptibil a fi provenit din surse nelegitime. In aceste situatii inspectorii au constatat ca se achizitiona combustibil lichid greu (CLG), similar pacurei, cu acciza foarte mica, dar care era utilizat drept combustibil auto, dupa ce era amestecat cu uleiuri minerale.

Cele mai multe nereguli au fost constatate de catre inspectorii antifrauda fiscala in judetele Arges, Alba, Bacau, Constanta si Tirgu Jiu. Verificarile continua, urmand a fi sesizate organele de urmarire penala in cazurile in care au fost identificate elemente constitutive ale unor infractiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri