Cei 14 membri ai Academiei infractorilor romani retinuti vineri de DIICOT, care a destructurat aceasta grupare de hoti din magazine de lux, au fost arestati preventiv, de Tribunalul Bucuresti.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DIICOT au retinut, vineri, 14 persoane, in dosarul cunoscut sub numele de "Academia infractorilor romani", ei dispunand ca alti trei membri ai gruparii sa fie cercetati sub control judiciar, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul structurii, s-a pus in miscare actiunea penala si fata de liderul gruparii, interlopul Adrian Botez, zis "Tata", el fiind incarcerat in prezent, ca urmare a faptului ca a fost condamnat la zece ani de inchisoare.

Cele 14 persoane retinute au fost prezentate Tribunalului Bucuresti, propunere de arestare preventiva.

Ancheta DIICOT in dosarul hotilor din magazine de lux a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale institutiei.

Urmarirea penala in acest caz a insemnat implicarea a aproximativ 200 de anchetatori de la SRI, Directia Operatiuni Speciale (DOS), Investigatii Criminale, Jandarmerie si DIICOT, care au lucrat in colaborare cu alti oameni ai legii din strainatate, potrivit surselor citate.

Anchetatorii au facut, joi, 54 de perchezitii in acest dosar. Pana la acest moment, oamenii legii au gasit bijuterii si ceasuri scumpe si au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar si pe autoturisme de lux. Intre acestea, in custodia autoritatilor din Neamt, a ajuns si o masina Rolls Royce de culoare mov.

Potrivit surselor citate, vehiculele sechestrate urmeaza sa fie aduse in Capitala.

Sursele judiciare arata ca gruparea actiona in baza unui cod impus de interlopul Adrian Marin Botez, zis "Tata".

Inainte de a fi acceptati in banda, oamenii lui Botez trebuiau sa semneze un regulament, care continea obligatii si sanctiuni, si sa completeze un formular in care mentionau date legate de familie si situatia medicala. La acest dosar era atasata si o fotografie si fire de par, pentru ca, in caz de nevoie, sa fie indentificati dupa ADN. Aceste masuri sunt impuse, de altfel, si cadrelor militare.
Procurorii au ajuns la concluzia ca membrii gruparii inchiriau, de regula, case care aveau curte, dar aceasta nu erau folosite niciodata. Toate imobilele in care se faceau antrenamente aveau geamuri izolate cu folie neagra, iar hotii erau adusi la aceste locatii cu pungi de culoare inchisa pe cap, au mai mentionat sursele citate.

Toate activitatile gruparii se desfasurau in interiorul casei, unde erau amenajate sali de antrenament ce contineau aprate de forta. Alimentatia si obiectele necesare intretinerii persoanelor care aderau la aceasta grupare infractionala erau asigurate de iubitele si concubinele liderului gruparii, mai spun sursele citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri