Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost retinut de procurorii DNA, in dosarul in care este suspectat ca i-a cerut sefului CJ Buzau sa faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obtinerea unui contract pentru lucrari de canalizare in valoare de aproape 11 milioane euro.

UPDATE: Surdu va fi dus joi la instanta cu propunere de arestare preventiva. El a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 15.30, dupa perchezitiile care au avut loc la sediul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Procurorii DNA au facut patru perchezitii in Bucuresti si Prahova, la sediul RA-APPS, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013-2014, surse judiciare declarand ca printre cei vizati ar fi si directorul institutiei, scrie Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 - 2014.

Procurorii fac, in acest dosar, patru perchezitii in Bucuresti si judetul Prahova, dintre care una este la sediul unei institutii publice, restul fiind la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA. Surse judiciare au declarat, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), cu sediul in Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, anchetatorii fac perchezitii la sediul SC Construct Co Group SRL, din Sectorul 1, si la locuintele a doua persoane, una in Sectorul 5 si cealalta in orasul Breaza, judetul Prahova.

Potrivit surselor citate, in atentia anchetatorilor este si directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, care ar fi condus firma Construct Co SRL printr-un intermediar. Seful RA-APPS urmeaza sa fie dus la sediul DNA, pentru a fi audiat, impreuna cu celelalte persoane vizate in dosar. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri