Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a patronului Alistar Security, Dan Alistar, si a celorlalti sapte inculpati retinuti in dosarul de evaziune si spalare de bani, cu prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro.

Instanta a admis astfel cererea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti, care marti i-au retinut pe Dan Alistar, pe nepoata acestuia, Melania Alistar, precum si pe Carmen Nicolae, Catalin Bogdan, Temistocle Bejan, Ionel Popa, Aziz Ciftci si Nicolae Iosub. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca cei opt inculpati vor ramane in arest, vor fi arestati la domiciliu sau vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar, scrie Mediafax.

Patronul firmei Alistar Security si alte 57 de persoane au fost ridicati, marti, cu mandat de aducere, dupa ce politistii bucuresteni au descins la 75 de adrese din Bucuresti si din opt judete, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul produs in acest fel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ trei milioane de euro, iar suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 10 milioane de euro. Surse din randul anchetatorilor au declarat ca patronul firmei de paza ar fi folosit mai multe firme "fantoma", care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar in acte, astfel incat sa isi poata deduce TVA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri