Numarul de fuziuni si achizitii in industria de telecomunicatii si IT nu a mai fost la un nivel atat de mare de la explozia de site-uri de internet (dot-com bubble) care a avut loc la sfarsitul anilor 90, scrie publicatia Lexology.

Esti interesat(a) de finantari si de piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 7 mai. Inscrie-te aici.

O mare parte din acest optimism in domeniu este determinat de aparitia de noi servicii de comunicare printre care comunicatii ca serviciu (CaaS), voce prin intermediul protocolului de internet (VoIP), retele virtuale private (VPN), cloud computing, conferinte video si audio, servicii over the top (OTT) si retele pentru livrarea de continut (CDN)

Caracterista comuna a acestor servicii este transmisia de date intre furnizor si client. Iar odata cu aceste servicii, apara intrebarea daca se supun cerintelor autoritatilor de reglementare in telecomunicatii si, daca da, ce reguli ar trebui sa respecte.

Reglementarile variaza de la tara la tara, desi institutii precum Uniunea Internationala in Telecomunicatii incearca sa dezvolte standarde comune.

Cateva dintre temele comune in privinta acestor servicii sunt:
- Obligatia de a obtine licenta sau a inregistra seviciul
- Conditiile de spectru de radio
- Taxele administrative
- Transparenta contractelor
- Conditiile de revanzare
- Securitatea si interceptarea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri