Primarul Iasiului Gheorghe Nichita s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

In intervalul 25 - 27 martie 2015, la solicitarea primarului Gheorghe Nichita, functionari din cadrul Politiei Locale Iasi au fost angrenati in activitati de supraveghere a activitatii Adinei Mihaela Samson, iubita acestuia, reiese din documentele citate. Mai mult, incepand cu data de 24 aprilie 2015, Nichita l-a contactat peStefan Avirvarei, sef serviciu in Politia Locala Iasi, caruia i-a solicitat ca in zilele urmatoare sa desfasoare activitate de supraveghere a Adinei Samson si, in acest sens, sa fie sporite efectivele in teren, intrucat aceasta trebuia sa intalneasca cu un barbat care venea in Romania cu avionul, scrie Mediafax.

De asemenea, pentru a afla detalii legate de sosirea persoanei respective Nichita Gheorghe i-a solicitat functionarului public sa ia legatura cu numitul Ostaficiuc Marius. Avirvarei a avut apoi urmatoarea discutie cu seful Politiei Locale, Liviu Hliboceanu.

"AVIRVAREI STEFAN: Haideti urgent pan' la primarie.
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Esti nebun.
AVIRVAREI STEFAN: Stiu. Ii cunoasteti pe Corduneni?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Nu.
AVIRVAREI STEFAN: Cine ii cunoaste? Georgel ii stie?
HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.
AVIRVAREI STEFAN: Sa vina Georgel atunci pana aicea."

In data de 25.04.2015, la ora 17:40, Avirvarei Stefan a purtat o conversatie telefonica cu Ovidiu-Nicolae Bejan din care a reiesit ca persoanele care au discutat cu individul caruia i s-a solicitat sa praseasca Iasiul sunt membri ai "Cordunenilor".
"AVIRVAREI STEFAN: Da?
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: ia doi care-am fost eu i-au chemat pe astia. Si astia au spus asa...
AVIRVAREI STEFAN: Ovidiu, da' astia doi erau aia.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Nu, nu, nu. Is alti doi.
AVIRVAREI STEFAN: Ovidiu!
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Iti spun eu.
AVIRVAREI STEFAN: Ovidiu, deci daca vrei sa colaboram, mie-mi spui adevarul.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Hai sa-ti spun adevarul. stia-s aia, da, astia-s aia.
AVIRVAREI STEFAN: Pai ai vazut? stia-s aia. Nu-mi spune mie alte lucruri. Daca vrei hai sa vorbim franc si verde-n fata ca sa nu mai starnesc alte belele.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Da, chestia este ca se speria nenea Gigi. Si am zis ca hai sa asa. Si i-am spus care-s conditiile. Astea sunt si astea sunt. Si acuma a sucit-o ca la puscarie, m-a prins in...
AVIRVAREI STEFAN - Da, bine, eu asta am inteles. Da' te rog nu incerca, nu macar acuma in al doispelea ceas nu... spune adevarul".
La ora 21:47:07, Avirvarei Stefan si Bejan Ovidiu-Nicolae au purtat o noua discutie telefonica in care au stabilit sa se intalneasca in ziua urmatoare in jurul orelor 16:00 intrucat "Corduneninii" solicitau suma de 3.000 pentru informatiile suplimentare pe care le detineau.
"AVIRVAREI STEFAN: Ovidiu?
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Buna seara!
AVIRVAREI STEFAN: Salut!
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Maine daca putem sa ne vedem pe la patru. E ok?
AVIRVAREI STEFAN: In principiu cred ca da.
BEJAN OVIDIU-NICOLAE: Da ca ei au zis ca mai au informatii noi si vor vreo trei mii.
AVIRVAREI STEFAN: Da, da' vreau sa ma vad eu cu ei."

Despre evenimentele petrecute in data de 25.04.2015, Samson Adina Mihaela i-a comunicat si lui Butnariu Laura in convorbirea telefonica purtate de cele doua in data de 26.04.2015, la ora 14:40.
"SAMSON ADINA MIHAELA: Stii ce mi-o facut? Mi-o trimis doi borfasi ca a, la masa eram cu un tip si din astia, prieteni ai Cordunenilor si i-o zis sa plece intr-o ora din Iasi, ca fata asta nu e singura.
BUTNARIU LAURA: Nu cred!!!".

In plus, Liviu Hliboceanu, in data de 26.04.2015, s-a intalnit de doua ori cu Junica Gheorghe Gelu, apropiat al familiei Cordunenilor, dupa fiecare dintre intalniri acesta aducand la cunostinta edilului Nichita Gheorghe rezultatul discutiilor purtate, mai arata procurorii. Primarul Gheorghe Nichita a mai apelat la angajatii Politiei Locale si pentru a urmari alte persoane, printre care un cetatean britanic. In data de 15.03.2015, Nichita ii solicita lui Avirvarei efectuarea unor verificari in Cluj - Napoca pentru obtinerea de date si informatii despre Robert Wolsey.

"NICHITA GHEORGHE: Stefane, baietii aia ai nostri nu pot sa vada la Cluj despre el toate amanuntele, toate datele?
AVIRVAREI STEFAN: Pai da nu stiu, ce sa mai... sa-i trimit pana acolo?
NICHITA GHEORGHE: Da, adica ma intereseaza toata viata lui.
AVIRVAREI STEFAN: Aha.
NICHITA GHEORGHE: Cu cine este...
AVIRVAREI STEFAN: Haideti c-am sa incerc.
NICHITA GHEORGHE: E insurat, nu-i insurat, are sotie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are..."

Conform celor dispuse de Nichita Gheorghe, incepand cu data de 17.03.2015, Dumitrascu Ionut, angajat al S.C. SALUBRIS S.A. s-a deplasat la Cluj Napoca, unde l-a contactat pe Robert Wolsey, sub pretextul derularii unor afaceri, incercand in acest mod sa obtina detalii despre el. Datele obtinute au fost transmise catre Nichita, care i-a comunicat angajatului S.C. SALUBRIS S.A. totodata ce atitudine sa adopte in intalnirile cu cetateanul englez. De asemenea, cardul lui Dumitrascu Ionut a fost alimentat in doua randuri cu sume de aproximativ 1.000 lei, la instigarea primarului, potrivit procurorilor.
O alta persoana de care s-a interesat Nichita a fost Gruia Stoica.

Din studierea verificarilor efectuate, in perioada 2014 - 2015, de catre lucratorii Politiei Locale a Municipiului Iasi in bazele de date "evidenta auto" si "evidenta persoanelor", rezulta ca Stoica Gruia - Alexandru a fost verificat in perioada 03.10.2014 – 21.02.2015 de noua ori in baza de date a evidentei persoanelor, in timp ce Stoica Romeo, tatal lui, a fost verificat de cinci ori in aceeasi baza de date. Rezultatul verificarilor a ajuns la edilul Nichita Gheorghe acesta solicitand de mai multe ori functionarilor publici ai Politiei locale si efectuarea unor verificari in teren, in interes propriu, in ceea ce priveste prezenta la domiciliu a lui Gruia Stoica.

Surse judiciare au declarat ca Adina Samson, sefa unui serviciu din Primaria Iasi, in varsta de 33 de ani, cu care Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta la DNA, dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca. Joi dupa-amiaza, primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticoruptie de la vila sa din Copou si adus la Bucuresti pentru audieri. Dupa mai mult de sapte ore de audieri, el a fost retinut, fiind suspectat de abuz in serviciu si urmand a fi prezentat, vineri, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare. Alaturi de el, vor fi adusi in fata instantei si Liviu Hliboceanu si Stefan Avirvarei, retinuti in cursul serii de joi in acelasi dosar. Tot joi, procurorii DNA i-au ridicat pentru audieri in acest dosar pe trei sefi de servicii din cadrul Primariei Iasi, intre care si Adina Samson. Alaturi de Samson au fost ridicati Dumitru Tomorug si Eugen Chisca.

Citeste si:

    Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

    Citeste si:

      Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie-aprilie 2015, Gheorghe Nichita, abuzand de functia detinuta, in mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu si Avirvarei, dar si pe alti angajati ai Primariei sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa foloseasca informatiile astfel obtinute si sa permita accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite. In aceeasi perioada, Nichita, cu intentie, i-a determinat pe ceilalti doi inculpati sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit. Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.

      Sursa foto: Mediafaxfoto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



      Setari Cookie-uri