Fondurile spun ca vor sa investeasca in companii care aduc foarte multa inovatie, care vor sa se extinda in strainatate, dar de fapt te intreaba de EBITDA, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale, in cadrul M&A Outlook, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu EY, Pathfinder si PeliFilip.

„Fondurile spun mereu ca ele se uita la companii care sunt inovatoare, „disruptive”, care schimba lucrurile, care vor sa se extinda in afara. Dar cand te intalnesti cu ei, te intreaba imediat de EBITDA. Si apoi le zici: Pai, stai putin, ne spuneai ca suntem disruptive?”. Noi am avut tot felul de discutii si nu prea are cine sa investeasca in afara de cei de la Catalyst. Daca te intereseaza o investitie de 20-30.000 de euro pentru un start-up, gasesti destul de multi business angels. Daca vrei 5 milioane de euro, gasesti fonduri. Dar daca vreo 500.000 de euro nu prea ai cu cine sa discuti. Oricum, eu sfatuiesc fondurile sa vorbeasca cat mai tarziu de indicatori precum EBITDA”, a explicat Boerescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri