Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni (PNL) a fost prins in flagrant, marti, de procurorii DNA, in timp ce lua mita 20.000 de lei de la un om de afaceri pentru atribuirea unui contract, banii fiind pusi intr-o revista, sustin surse judiciare, citate de Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara fac, marti, sase perchezitii in municipiul Resita si in alte localitati din judetul Caras Severin, din care una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane.

Cercetarile sunt facute intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada ianuarie 2013 - martie 2015. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate de la Serviciul Roman de Informatii si Gruparea Mobila de Jandarmi Timisoara.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica vizata de perchezitii este Consiliul Judetean Caras-Severin, vicepresedintele institutiei Ionesie Ghiorghioni fiind prins in flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei, chiar in biroul sau.

Conform surselor citate, banii erau pusi intr-o revista care i-a fost data lui Ghiorghioni de catre un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepresedintele CJ Caras-Severin ar fi trebuit sa ii inlesneasca omului de afaceri atribuirea unui contract.

De asemenea, surse judiciare au declarat agentiei Mediafaxca cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o transa din suma totala ceruta de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru incredintarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit surselor citate, in acest caz s-ar fi cerut mita 10 la suta din contravaloarea lucrarilor. Ionesie Ghiorghioni urmeaza sa fie dus la audieri, la sediul DNA Timisoara.

Ionesie Ghiorghioni a fost deputat PDL de Caras-Severin in perioada 2004-2008, iar de sase ani este vicepresedinte al CJ Caras-Severin, fiind unul din apropiatii presedintelui institutiei, Sorin Frunzaverde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri