Un client care pretinde ca este reprezentat de avocatul Gheorghe Piperea intr-un proces colectiv cu Volksbank il acuza pe avocat pentru faptul ca cere un onorariu de succes de 10% chiar si in situatia in care va accepta oferta de conversie a creditelor in franci elvetieni facuta de Banca Transilvania dupa preluarea Volksbank. Avocatul Piperea, pe de alta parte, nu confirma existenta unui astfel de client, sustinand ca "acest domn nu se incadreaza in profilul clientilor" sai si este un "infiltrat din partea bancilor".

Piperea precizeaza ca nu obliga niciun client sa ii plateasca onorariul de succes si ca oricine poate renunta oricand la reprezentarea sa. "Eu nu sunt banca sa execut silit un client. Oricand poate sa plece. Dar este ciudat ca acest client nu vrea sa imi dea mie 300 de euro onorariu de succes, dar vrea sa plateasca mii de euro pe avocati ca sa ma dea in judecata", afirma Piperea.

Pe de alta parte, clientul nemultumit reclama faptul ca acum este in aceeasi situatie cu cei din grupurile care au dat in judecata Volksbank pentru comisionul de risc/administrare. "Piperea cere comisionul de succes de 10%. Cel putin noi, cei 60 de clienti Volksbank din unul din grupurile reprezentate de biroul de avocatura, suntem impotriva abordarii pe care o are Piperea", a declarat clientul, intr-un mesaj transmis redactiei wall-street.ro, sugerand o pozitie comuna a mai multor clienti ai casei de avocatura condusa de Piperea.

El afirma ca biroul de avocatura Piperea si Asociatii a comunicat grupului de clienti ca acestia datoreaza 10% din comisionul de risc achitat catre Volksbank, acesta fiind onorariul de succes. De altfel, intr-o postare pe Facebook de vineri, avocatul se declara mahnit si dezamagit ca "multi reclamanti, prea multi, au considerat ca oferta BT e un cadou din partea bancii, la care noi (Piperea si Asociatii - n.r.) nu am avut nicio contributie, de unde concluzia ca fata de noi acesti reclamanti nu mai au nicio obligatie".

"Unii, inflamati de discutiile de pe grupurile de pe net, au ajuns sa declare ca ne vor reclama la ANPC in cazul in care le vom cere sa isi respecte contractul cu noi", spunea Piperea.

Discutiile Echipei Piperea si asociatii cu Banca Transilvania relative la oferta de stingere a litigiilor cu Volksbank...

Posted by Gheorghe Piperea on Friday, May 8, 2015

Avocatul ar fi prevazut in contractul de reprezentare cateva conditii pentru obtinerea comisionului de succes, printre care incasarea sumelor datorate de catre Volksbank in urma unei hotarari judecatoresti definitive, dar si in urma unei intelegeri amiabile cu banca. Practic, biroul de avocatura al lui Gheorghe Piperea le-ar imputa clientilor plata comisionului de succes in contextul in care clientii Volksbank accepta oferta Bancii Transilvania de conversie a creditelor in franci cu concursul casei de avocatura.

Contactat telefonic de wall-street.ro, avocatul Gheorghe Piperea nu a infirmat aceasta clauza din contract. Clientul acuza, insa, faptul ca acest comision de succes este abuziv si nu ar trebui perceput cata vreme oferta BT este standard, se adreseaza tuturor clientilor, indferent daca au chemat banca in instanta sau nu. "Dl. Piperea nu isi poate aroga, singur si contractual, meritele proiectului Volksbank-BT".

"Suntem foarte dezamagiti de abordarea dlui. Piperea si nu vom plati biroului mai mult decat este necesar: onorariul, platit deja, si cei 150EUR+TVA, penalizare pentru renuntarea la reprezentare, dar in niciun caz <success fee-ul>. Din pacate, dl. Piperea ajunge sa opereze in acelasi mod cinic ca si bancile: "e in contract, platesti", a mai precizat clientul nemultumit.

Gheorghe Piperea s-a remarcat ca un vocal aparator al clientilor care au decis sa conteste pe motiv de clauze abuzive contractele de credit in franci elvetieni incheiate in general cu Volksbank, dar si cu alte cateva banci mari din sistem.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri