Liviu Dragnea a venit la Guvern in contextul in care este asteptat sa demisioneze din functia de ministru al Dezvoltarii si Administratiei, avand in vedere declaratiile sale anterioare legate de o condamnare in dosarul "Referendumul".

Ministrul Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia luata vineri de instanta suprema nefiind definitiva, noteaza Mediafax. Dragnea a anuntat anterior ca va demisiona din toate functiile pe care le detine daca va fi condamnat, vineri, in dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare

Ministrul Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, decizia luata vineri de instanta suprema nefiind definitiva. Instanta a dispus ca lui Liviu Dragnea sa ii fie suspendata executarea pedepsei pentru un termen de incercare de trei ani.

Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati. Instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare. Decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Sentinta in dosarul in care ministrul Liviu Dragnea si alte peste 70 de persoane sunt acuzati pentru fraude la referendumul din 2012 a fost pronuntata dupa un an si jumatate de la inceperea judecarii cauzei. Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 22 aprilie discutiile in dosar. Ministrul Dezvoltarii si Administratiei, Liviu Dragnea, intrebat ce va face cu functiile pe care le detine in cazul in care decizia ii va fi nefavorabila, spunea ca acestea "nu o sa mai fie".

"Stiti foarte bine raspunsul la intrebarea asta. Nu o sa mai fie (functiile, n.r.). E normal. Sa speram totusi ca nu o sa fie cazul, eu sper sa fie o sentinta buna pentru mine si pentru adevar", declara Dragnea, cu doua zile inainte de pronuntarea deciziei instantei. Acuzarea a cerut instantei, la ultimul termen de judecata, condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsa cu executare, fara a mentiona si cuantumul pedepsei.

In ultimul cuvant in fata judecatorilor, Liviu Dragnea a spus ca, in opinia sa, acuzatiile care i-au fost aduse "pleaca de la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri