Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, a venit la DNA, astazi, fiind citat pentru a fi audiat in dosarul in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie care ar fi fost comise in 2014.

Liberalul Sorin Frunzaverde a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 11.00, acesta refuzand sa faca declaratii privind dosarul in care a fost citat de catre procurori, arata Mediafax. Surse judiciare au declarat a presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin a fost citat de anchetatori la audieri in dosarul in care joi au fost facute perchezitii la biroul lui Frunzaverde de la CJ si la locuinta acestuia din municipiul Resita.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin declara ca a fost informat ca ancheta ar avea legatura cu turul al doilea al alegerilor prezidentiale. "Eu nu sunt in Resita, dar am aflat de la cei care fac perchezitiile ca sunt perchezitionat pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon. Nu m-au chemat sa vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanti", a declarat Sorin Frunzaverde.

Perchezitiile de joi au avut loc la doar doua zile dupa ce procurorii DNA au perchezitionat si biroul vicepresedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzaverde. Ionesie Gheorghioni, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat pentru 29 de zile, in urma unei decizii luate miercuri de judecatorii Tribunalului Timis, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel Timisoara.

Potrivit anchetatorilor, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la CamandImpex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, transele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii.

Sorin Frunzaverde s-a nascut in 26 aprilie in 1960 in orasul Bocsa, judetul Caras-Severin. El a intrat in politica imediat dupa Revolutia din 1989, ajungand in anul 1993 presedintele Partidului Democrat, functie pe care a detinut-o pana in anul 2012, cand a ales sa paraseasca acest partid pentru a se inscrie in PNL. Din data de 7 aprilie 2012, Frunzaverde ocupa functia de vicepresedinte al PNL la nivel national.

Sorin Frunzaverde este inginer de meserie si a obtinut doua doctorate: in anul 2000 un doctorat in Management la Universitatea de Vest din Timisoara si altul in anul 2004 in Stiinte Militare obtinut la Universitatea Nationala de Aparare. In perioada 1985 - 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Resita, judetul Caras-Severin, iar din anul 1992 pana in 1996 a fost ales consilier judetean al judetului Caras-Severin. In perioada 1991- 1996 a mai ocupat si functia de presedinte al Camerei de Comert si Industrie Caras-Severin.

In urmatorul mandat, timp de un an, in perioada 1996-1997 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, iar din 1997 pana in anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, in perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. In ultimii doi ani de mandat, intre anii 1998 - 2000, Frunzaverde s-a intors pe functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, iar in perioada martie - decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apararii Nationale.

In mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caras-Severin, iar din 2004 pana in 2006 a ocupat din nou fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean Caras- Severin. S-a intors apoi la Ministerul Apararii pentru mai putin de un an, in perioada octombrie 2006 - aprilie 2007.

Sorin Frunzaverde a fost si parlamentar european in perioada decembrie 2007 - iunie 2008. In 20 iunie 2008, pana la final de mandat, in 2012 a ocupat din nou fotoliul de presedinte al CJ Caras-Severin. In iunie 2012, a fost reales pe aceeasi functie pe care o ocupa si in prezent, cea de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri