Senatorul Dan Sova a fost pus sub control judiciar, pentru 17 fapte de fals in inscrisuri, evaziune si spalare de bani, acesta avand interdictie sa paraseasca tara si sa comunice cu mai multe persoane vizate in aceeasi ancheta, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 5 iunie, fata de Dan Coman Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", in prezent senator, in dosarul privind acte asimilate coruptiei savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari, in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica.

Faptele pentru care Dan Sova a fost pus sub control judiciar sunt fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In perioada in care se afla sub control judiciar, Dan Sova are interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sa se apropie sau ca comunice, direct sau indirect, cu mai multe persoane mentionate de anchetatori in ordonanta de dispunere a masurii preventive.

De asemenea, Dan Sova este obligat sa se prezinte la politie in zilele care vor fi stabilite prin programul de supraveghere, dar si la procurori si in fata instantei, ori de cate ori este chemat, precum si sa anunte daca isi schimba locuinta.

Dan Sova a fost vineri la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile. In aceeasi cauza, Dan Sova este urmarit penal si pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, fapte care i-au fost aduse la cunostinta in martie. In cazul acestor fapte, procurorii anticoruptie au solicitat Senatului incuviintarea retinererii si arestarii preventive a lui Dan Sova, insa cererea a fost respinsa de plenul Senatului, comunicarea oficiala fiind primita de DNA in 4 iunie.

Dan Sova: Procurorii au extins acuzatiile in dosarul Turceni-Rovinari

Senatorul Dan Sova a declarat, vineri, la iesirea din sediul DNA, ca procurorii au extins acuzatiile pe numele sau in dosarul "Turceni-Rovinari", insa nu a dat detalii referitoare la faptele penale care i le imputa de procurorii anticoruptie.

"Este public din 2011. Ceea ce s-a facut atunci e public din 2011. Domnul Ponta a pus si pe blog de atunci nu e niciun secret. Nu sunt sume mari, sumele de bani sunt justificate profesional", a declarat Dan Sova, referitor la noile acuzatii ale DNA.

Ulterior parasirii sediului DNA, reprezentantii institutiei au anuntat ca au extins cercetarile penale fata de Sova pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

In acelasi dosar, a fost chemat, vineri, la DNA, si premierul Victor Ponta. Procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Procurorii sustin ca exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA "Sova si Asociatii" de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri