Fostul presedinte al Judecatoriei Pascani Viorel Maftei, un politist si alte doua persoane au fost retinuti, sambata seara, in urma audierilor de la DIICOT Iasi, in timp ce judecatorul Dan Anton a fost lasat sa plece, urmand sa fie chemat din nou la audieri luni, afirma surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, judecatorul Dan Anton a fost lasat sa plece acasa dupa audierile de la DIICOT Iasi, urmand a fi audiat din nou luni. Pe de alta parte, spun sursele citate, patru persoane au fost retinute in acest caz, intre acestea fiind fostul presedinte al Judecatoriei Pascani Viorel Maftei si un politist de proximitate din Bacau, relateaza Mediafax.

Unsprezece perchezitii ale DIICOT au avut loc, sambata dimineata, in mai multe locuri din Iasi, intr-un dosar de evaziune fiscala si trafic de influenta, printre persoanele vizate fiind judecatorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iasi, care este suspectat ca a intervenit in favoarea unor persoane condamnate, in schimbul sumei de 200.000 de lei si al unor bunuri, spuneau anterior surse judiciare.

Astfel, judecatorul ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 de lei si a unor produse alimentare - curcan si vin - pentru admiterea unei contestatii in anulare fata de doi condamnati definitiv la trei ani de inchisoare pentru evaziune si spalare de bani intr-un dosar al DIICOT Iasi, potrivit surselor citate.

Actiunea DIICOT de sambata ar fi fost declansata in urma unui denunt. Ulterior, judecatorul Dan Anton a fost audiat la sediul DIICOT Iasi, alaturi de mai multi avocati ai Baroului Iasi, care au avut calitatea de martori. Printre acestia s-a numarat si decanul Baroului din Iasi, Marius Striblea. La audieri, avocatii au fost intrebati daca au cunostinta despre vreo mita oferita de persoanele suspectate, iar acestia au raspuns negativ.

Sursele citate spuneau ca in dosar este vorba despre familia de etnie roma Nunuca din comuna Motca, judetul Iasi, care ar fi vrut sa ii ofere 200.000 de lei si mai multe bunuri judecatorului, printr-un fost presedinte al Judecatoriei Pascani Viorel Maftei - in prezent pensionat -, pentru a admite o contestatie in anulare.

Astfel, au fost audiati avocatii care au reprezentat, de-a lungul anilor, membri ai familiei Nunuca in diferite spete, acestia din urma ajungand sa fie condamnati pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si inselaciune. Anterior, judecatorul Dan Anton a fost martor intr-un dosar instrumentat de DNA Iasi, in care mai multi membri ai lumii interlope din Iasi spuneau ca il pot determina pe acesta sa dea o solutie favorabila intr-un caz de trafic de persoane.

In speta respectiva, trei membri ai lumii interlope din Iasi - Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon si Gelu Corduneanu - au fost arestati si procesul se desfasoara si in prezent la Tribunalul Iasi. Cei trei ar fi primit 40.000 de euro cu promisiunea ca pot interveni la judecatorul Anton, insa implicarea lui nu a fost demonstrata.

Potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis la instanta, in august 2013, in perioada mai - iunie 2013, Cristodorescu si Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la denuntatoarea Mihaela Paval (fosta Moise), judecata intr-un dosar penal aflat in apel pe rolul Curtii de Apel Iasi pentru trafic de persoane si condamnata in prima instanta la sapte ani de inchisoare, 40.300 de euro, din care au primit, in doua transe egale, 40.000 de euro.

Acestia, sustineau anchetatorii, ar fi lasat-o pe denuntatoare sa creada "ca au influenta asupra membrilor completului de judecata pentru a-i determina sa ii injumatateasca pedeapsa si sa ii modifice regimul din executare in suspendarea conditionata a executarii pedepsei". Inculpatii i-ar fi promis Mihaelei Paval ca vor interveni pe langa judecatorii Dan Anton si Elena Scrimintchi, din cadrul Curtii de Apel Iasi, sustineau procurorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri