Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei, suspectat de procurorii DNA de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori imediat cum a aterizat de la Bruxelles. A parasit Aeroportul "Henri Coanda" in duba Politiei, pentru a fi dus la audieri la DNA Ploiesti. Dupa audieri, procurorii au dispus retinerea primarului.

Potrivit Digi24, omul de afaceri Gheorghe Boeru sustine, in denuntul facut, ca aproximativ doua milioane de euro au ajuns la primarul Andrei Chiliman.

Intrebat, la iesirea din aeroport, despre acuzatiile care ii sunt aduse de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Chiliman a raspuns: "Nu am facut niciodata asa ceva". Intreabat daca se asteapta sa fie retinut, Chiliman a raspuns: Orice e posibil. Andrei Chiliman a fost urcat apoi intr-o duba a Politiei, cu care va fi dus la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie, in aceeasi cauza fiind cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, scrie Mediafax.

Primarul Sectorului 1 a venit, joi, de la Bruxelles, unde a participat la ceremonia de decernare a premiului "Roger Leron 2015", acordat pentru contributia adusa la dezvoltarea surselor de energie durabila in UE, edilul fiind unul dintre cei nominalizati, alaturi de reprezentantii Austriei, Suediei si Irlandei. Premiul, decernat de catre Federatia Europeana a Agentiilor si Regiunilor pentru Energie si Mediu (FEDARENE), la care s-au inscris 12 state UE, a fost castigat de reprezentantul Austriei.

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o ancheta a DNA Ploiesti, procurorii anticoruptie facand perchezitii, joi, la sediul primariei, la locuinta edilului si la locuintele altor trei suspecti in acest dosar. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenta si de alte fapte de coruptie in acelasi dosar in care este cercetat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri