Publicatiile internationale scriu pe larg despre urmarirea penala a deputatului Sebastian Ghita, aliat al premierului Victor Ponta si acuzat de deturnare de fonduri europene si tentativa de corupere a alegatorilor, carora le-ar fi oferit inclusiv tigai.

Un aliat al premierului Victor Ponta este acuzat de coruptie, inclusiv de complicitate la deturnare de fonduri de la Uniunea Europeana si tentativa de corupere a alegatorilor, scrie cotidianul american New York Times, care titreaza "Romania: De la tigaie la focul justitiei", potrivit Mediafax.

Cotidianul adauga, in stirea preluata de la Associated Press, ca procurorii l-au acuzat pe Sebastian Ghita ca a platit 392.000 de dolari moldovenilor cu cetatenie romana pentru a-l vota pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, pe care acesta le-a pierdut.

Procurorii mai spun ca Sebastian Ghita le-a oferit alegatorilor stimulente ilegale, precum tigai, la scrutinul parlamentar din 2012, in urma caruia a fost ales deputat, precizeaza Associated Press. Agentia de stiri americana adauga ca Sebastian Ghita a primit interdictie de a vorbi cu premierul Victor Ponta, de a parasi orasul de domiciliu si de a-si indeplini atributiile de parlamentar.

Subiectul este abordat si de site-ul de stiri in limba franceza Boursorama.com, care titreaza "Romania - Tigai pentru voturi". Site-ul, care preia o stire Reuters, noteaza ca Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta, este suspectat ca le-a propus alegatorilor tigai in schimbul voturilor la alegerile legislative din 2012. Ghita este suspectat, de asemenea, ca a incercat sa mituiasca alegatorii din Republica Moldova sa voteze in favoarea lui Ponta la prezidentialele din noiembrie 2014. "Degeaba, ca premierul a fost nevoit sa se incline in fata candidatului de centru Klaus Iohannis", scrie sursa citata.

Agentia de stiri Reuters precizeaza ca procurorii il acuza pe Sebastian Ghita ca a strans ilegal bani si a cumparat tigai de pe piata neagra pentru a le oferi unui "numar important de alegatori" in 2012. Reuters mentioneaza, de asemenea, ca Victor Ponta insusi este investigat intr-un dosar separat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Premierul se recupereaza, in prezent, la o clinica din Istanbul, dupa o operatie la genunchi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri