Tribunalul Ilfov a decis definitiv, astazi, eliberarea conditionata a lui Sorin Rosca Stanescu, dupa ce a executat aproape noua luni din pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare primita in dosarul Rompetrol, fostul senator urmand sa plece din penitenciar.

Instanta Tribunalului Ilfov a respins astfel contestatia procurorilor si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, dispunand ca Sorin Rosca Stanescu sa fie eliberat conditionat. Hotararea Tribunalului Ilfov este definitiva, fostul senator Sorin Rosca Stanescu urmand sa plece din Penitenciarul Jilava dupa ce la unitatea de detentie vor ajunge documentele de la instanta privind decizia de eliberare, noteaza Mediafax.

In 15 mai, Judecatoria Sectorului 4 a decis ca fostul senator Sorin Rosca Stanescu sa fie eliberat conditionat, in dosarul "Rompetrol", in care a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare. Instanta a admit atunci propunerea Penitenciarului Jilava, care a stabilit ca Sorin Rosca Stanescu a executat o treime din pedeapsa si intruneste conditiile pentru a fi eliberat conditionat.

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat, in 7 octombrie 2014, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul "Rompetrol", pentru utilizare de informatii privilegiate si constituire a unui grup infractional organizat. Fostul senator a fost incarcerat in aceeasi zi si a executat pana in prezent aproape noua luni. In acelasi dosar a fost condamnat si fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru complicitate la manipularea pietei de capital si constituire a unui grup infractional organizat.

In cazul lui Dinu Patriciu, instanta a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu.

Prin aceeasi decizie, Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Gabriela Victoria Anghelache, fost presedinte al CNVM, a primit o pedeapsa tot de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru aceeasi fapta. Paul Gabriel Miclaus, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucsa, administrator si director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit sase ani de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar au fost condamnati Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investitii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance la data faptelor, la cinci ani de inchisoare, Claudiu Simulescu, agent de servicii de investitii financiare si reprezentant SSIF Eastern Securities la data faptelor, la patru ani de inchisoare, Petrica Grama, fost sef al Directiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finantelor Publice, la doi ani si patru luni de inchisoare, Victor Eros, fost membru CNVM, la doi ani de inchisoare cu suspendare, Cerasela Rus, agent de servicii de investitii financiare si trader la SSIF Alpha Finance la data faptelor, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Elena Albu, fosta sefa a Corpului de Control al CNVM, a fost achitata pentru aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat si pentru favorizarea infractorului. Potrivit DIICOT, activitatea infractionala a inculpatilor a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia (primele trei infractiuni ale lui Patriciu, precum si cele de care sunt acuzati Grama si Bucsa) si manipularea pietei de capital.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri