Doi agenti de la Serviciul de Permise si Inmatriculari, aflat in subordinea Prefecturii Buzau, sunt cercetati sub control judiciar pentru fapte de coruptie, fiind suspectati ca primeau combustibil pentru masinile personale de la cursantii unei scoli de soferi pentru a le inlesni obtinerea permiselor.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, doi angajati ai Serviciului de Permise si Inmatriculari Buzau sunt urmariti penal, fiind suspectati de comiterea unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei, transmite corespondentul Mediafax.

De asemenea, in acest caz s-a inceput urmarirea penala fata de patronul unei cunoscute scoli de soferi din Buzau, dar si fata de mai multi candidati la examenul de obtinere a permisului auto.

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2013 - iunie 2015, administratorul unei scoli de soferi din Buzau, care este si instructor auto, a alimentat in mod repetat cu combustibil autoturismele personale sau folosite de doi agenti examinatori, achitand contravaloarea carburantului cu sume cuprinse intre 100 si 500 de lei, in scopul promovarii de catre cursantii de la scoala de soferi a probei practice de obtinere a permisului de conducere categoria profesionisti, precum si pentru asigurarea unui procent ridicat de promovabilitate al scolii.

Conform procurorilor, in unele situatii, instructorul auto a instigat chiar candidatii sa alimenteze masinile agentilor examinatori, facilitandu-le accesul la autovehiculele parcate in incinta scolii.

De asemenea, el a pretins si a primit o suma de bani de la un candidat, investigator sub acoperire, pentru a-i facilita promovarea probei practice de obtinere a permisului de conducere categoria C.

In aceeasi perioada, cei doi agenti examinatori au acceptat in mod repetat alimentarea masinilor personale cu combustibil in valoare de 100-500 de lei, alimentare efectuata la initiativa instructorului auto ai carui cursanti sustineau proba practica chiar cu politistii mentionati. Totodata, procurorii sustin ca unul dintre agentii vizati de ancheta, la inceputul anului 2014, a facilitat promovarea probei practice de catre o candidata in schimbul unei cantitati de combustibil cu care si-a alimentat autoturismul, fara a achita contravaloarea.

De asemenea, acelasi agent, in primele luni ale anului 2014, in schimbul unor alimentari cu combustibil ale autoturismului propriu, la instigarea altor suspecti, a intervenit pe langa functionari din cadrul SPCRPCIV Buzau - Compartimentul Inmatriculari si ai Serviciului Rutier Buzau, pentru neluarea unor masuri legale sau incalcarea unor atributii de serviciu.

Cei trei inculpati au fost pusi sub control judiciar, alte sase persoane fiind urmarite penal, in calitate de suspecti, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale pentru fapte de coruptie sau fapte conexe faptelor de coruptie.

Serviciul de Permise si Inmatriculari se afla in subordinea Prefecturii Buzau, iar prefectul George Sava spune ca acei doi agenti suspectati de fapte de coruptie nu isi mai desfasoara activitatea la partea de examinari pentru obtinerea permisului auto, dupa inceperea anchetei, ei facand alte activitati in cadrul aceluiasi serviciu.

In situatia in care vor fi condamnati, raporturile de munca ale acestora cu institutia vor inceta, a precizat prefectul George Sava.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri