Trei persoane au fost arestate in dosarul care vizeaza firma de salubrizare Urban, in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de 23 de milioane de euro.

Tribunalului Bucuresti a decis, miercuri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Teodor Florescu si a sotii Eleonor si Sena Marica, la cererea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, conform Mediafax.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va stabili definitiv daca cei trei inculpati vor ramane in arest preventiv, vor fi cercetati in arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Teodor Florescu, Eleonor si Sena Marica au fost retinuti marti, iar alti patru suspecti au fost pusi sub control judiciar, dupa ce politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Suceava, la societatea de salubrizare Urban si la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala de aproximativ 23 de milioane de euro, in care au fost implicate 20 de firme, care ar fi evidentiat operatiuni comerciale fictive.

Potrivit Politiei Romane, anchetatorii au stabilit ca in circuitul infractional a fost implicata o companie care desfasoara activitati de prestari de servicii in domeniul salubrizarii si care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societati comerciale.

"In acest mod, in perioada 2008-2012, societatea comerciala ar fi desfasurat activitati comerciale in valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro", a precizat sursa citata.

Sursa foto: Shutterstock/Muncitor la salubrizare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri