Fostul deputat PNL de Bacau Mihai Banu a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta dupa ce ar fi pretins si primit, in perioada cand era parlamentar, 270.000 de euro pentru a interveni pe langa un alt demnitar din guvern in scopul alocarii unei sume de bani catre o primarie.

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fostul parlamentar Mihai Banu a pretins si primit, in mai multe transe, de la un om de afaceri, 270.000 de euro pentru ca, in calitate de deputat, sa-si foloseasca influenta pe langa membri ai guvernului in vederea alocarii unor sume de bani catre o primarie din Bacau,relateaza Mediafax.

Respectiva suma de bani, sustin anchetatorii, era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri care a solicitat sprijinul parlamentarului, in beneficiul Primariei Ardeoani.

"Din cei 270.000 euro, la solicitarea lui Mihai Banu si cu complicitatea fiului sau, Lucian Banu, suma de 150.000 lei a fost remisa acestuia, de catre omul de afaceri, sub pretextul achizitionarii unui teren de la o persoana indicata de acelasi inculpat. Astfel, pe 11 august 2010, intre persoana respectiva, in calitate de promitent-vanzator, si firma omului de afaceri, in calitate de promitent-cumparator, s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren arabil in suprafata de 10.000 metri patrati, situat in extravilanul unei comune, pretul vanzarii fiind stabilit la 150.000 lei. Aceasta suma de bani a fost virata de firma omului de afaceri in trei transe, in perioada 12 august 2010 - 22 iulie 2011, in conturile indicate de Mihai si Lucian Banu”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Pe langa retinerea pentru 24 de ore a fost parlamentar PNL din perioada 2009-2012, procurorii anticoruptie au dispus si masura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de fiul fostului demnitar, Lucian Banu, pentru complicitate la trafic de influenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri