Saptesprezece perchezitii au avut loc la persoane din judetele Mures si Harghita, suspectate de evaziune fiscala in domeniul achizitiilor intracomunitare de vinuri, prejudiciul nefiind calculat pana in acest moment.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Politia Judeteana Arad, 17 perchezitii domiciliare au fost facute, miercuri, in judetele Mures si Harghita, pentru documentarea unor achizitii intracomunitare de vinuri. Doi barbati din Targu Mures sunt suspectati de evaziune fiscala, dupa ce in ultimii doi ani au achizitionat din spatiul intracomunitar vinuri pe care le-ar fi comercializat ulterior in unitati de profil din mai multe judete, scrie Mediafax.

"A rezultat ca cei doi nu ar fi intocmit documente justificative, nu ar fi inregistrat si declarat, in totalitate, operatiunile comerciale si veniturile obtinute, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor datorate bugetul consolidat al statului", precizeaza comunicatul. Suspectii sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala, insa anchetatorii nu au stabilit, deocamdata, prejudiciul si nici cantitatile de vinuri introduse in tara.

La perchezitii au participat si politisti ai Serviciului de Investigatii Criminale Mures, luptatori ai Serviciului Actiuni Speciale Mures, precum si jandarmi.

Sursa foto: Wine/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri