Procurorii DIICOT fac, joi dimineata, perchezitii in Bucuresti si cinci judete, la persoane suspectate ca, din 2014 si pana in prezent, au vandut medicamente - xanax, rivotril, diazepam - ca droguri in Norvegia, in acest caz fiind implicati distribuitori de medicamente, farmacisti, dar si un avocat.

Surse judiciare au declarat ca 14 perchezitii au loc, joi dimineata, in Bucuresti si judetele Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj si Timis, pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in cumpararea si vanzarea unor medicamente (din tara si strainatate - Serbia), respectiv xanax, rivotril, diazepam, ce contin substanta activa (alprazolanum) - drog de risc.

Medicamentele au fost scoase din tara si vandute ca droguri in Norvegia. Gruparea a actionat in perioada 2014 - 2015, fiind implicati distribuitori de medicamente, farmacisti si persoane care faceau trafic intern si international cu medicamente cu continut stupefiant, fiind vorba despre sute de mii de comprimate. In acest fel membrii gruparii au realizat beneficii financiare substantiale, potrivit surselor citate, scrie Mediafax.

Sursele judiciare au mai afirmat ca in acest caz este vizat si un avocat de la Baroul Mehedinti, procurorii facand o perchezitie si la locuinta acestuia. El este cercetat pentru aderare la grup infractional si complicitate la trafic de droguri. Avocatul este suspectat ca intermedia vanzarile de medicamente. Un numar de 12 persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Gorj.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj au inceput urmarirea penala ”in rem”, pentru trafic ilicit de droguri de risc, un barbat cunoscut sub apelativul ”George” fiind suspectat de comercializarea medicamentului xanax, ce are in componenta substanta activa, ce se regaseste in tabelul III, el cautand potentiali beneficiari din judetele Mehedinti si Gorj, mai arata sursele citate.

Medicamentul comercializat provine atat din Romania, cat si din Serbia si Bulgaria si era furnizat in cutii, cu sume cuprinse intre 25 si 60 de lei pentru o cutie, in functie de concentratia comprimatelor. In 13 martie, s-a extins urmarirea penala in cauza, din probatoriul administrat stabilindu-se ca activitatea infractionala este savarsita de un grup infractional structurat pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea si transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde sunt vandute tot prin intermediul membrilor retelei.

De asemenea, s-a stabilit ca procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le procura de la depozitele de medicamente din Romania, dupa care sunt distribuite la legaturi din Mehedinti si Gorj, care asigura finantarea si apoi transportul in afara tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri