Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a fost, joi, la Sectia 3 Politie din Capitala, unde trebuie sa mearga dupa ce a fost eliberat din arest si pus sub control judiciar, el spunand ca este o procedura stabilita de instanta, pe care o respecta.

Horia Georgescu a declarat, dupa ce a iesit din sediul Sectiei 3 Politie, ca instanta a stabilit obligatiile din cadrul masurii controlului judiciar. "Este o procedura, sunt conditii impuse de instanta,pe care le respect", a spus Horia Georgescu, intrebat care sunt interdictiile care i-au fost impuse prin controlul judiciar, relateaza Mediafax.

Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Integritate a fost eliberat in 9 iulie din arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca Horia Georgescu sa fie judecat sub control judiciar, in dosarul vizand despagubiri ilegale de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Horia Georgescu este obligat ca in perioada in care se afla sub control judiciar, respectiv pana in 6 septembrie, sa se prezinte la sectia de politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere si la judecatorul de camera preliminara sau la instanta ori de cate ori este chemat.

De asemenea, Horia Georgescu are intedictie sa paraseasca tara fara incuviintarea judecatorului si sa comunice, direct sau indirect, pe orice cale, cu ceilalti inculpati, cu martorii sau expertii din cauza, fiind obligat totodata sa informeze instanta daca isi schimba locuinta. Horia Georgescu a stat in arest preventiv aproape patru luni, din 18 martie.

In dosarul ANRP, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 9 aprilie, trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati. Astfel, in fata instantei au ajuns fostii deputati Marko Attila si Theodor Nicolescu, fostul presedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea Remus Iuoras, Ingrid Luciana Popa-Mocanu, Remus Virgil Baciu si Constantin Catalin Canangiu. De asemenea, au fost trimisi in judecata expertii evaluatori Gheorghe Visoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula.

Dosarul a fost trimis initial instantei supreme, insa ulterior a fost mutat la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Catalin Theodor Nicolescu si Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament. Procurorii sustin ca, prin actiunile sau inactiunile lor intentionate, cei 12 inculpati au produs un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 84.588.304 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri