Procurorii DNA fac un control la firma Niky Scorpion Alcom, in spatele careia ar fi deputatul Nicolae Paun, societate la care sotia parlamentarului este consilier juridic, in casieria firmei fiind gasiti peste 800.000 de lei, suma care nu a putut fi justificata, potrivit unor surse judiciare. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus efectuarea unui control antifrauda la SC Niky Scorpion Alcom SRL si SC Pedros Impex SRL, intr-un dosar aflat in lucru, relateaza Mediafax.

Potrivit surselor citate, controlul este in derulare la SC Niky Scorpion Alcom, societate in spatele careia s-ar afla Nicolae Paun, deputat din partea minoritatilor nationale (Partidului Romilor "Pro-Europa"), iar verificarile vizeaza perioada din 1 ianuarie 2014 pana in prezent. Controlul este in desfasurare, iar pana in prezent anchetatorii au gasit in casieria firmei Niky Scorpion Alcom SRL o suma de peste 800.000 de lei, care nu a putut fi justificata.

Nicolae Paun, alaturi de alti noua deputati PSD - Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Paslaru, Catalin Radulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au initiat proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul prevede ca masurile preventive pot fi dispuse "daca exista probe concrete din care rezulta dincolo de orice indoiala ca o persoana care a savarsit o infractiune si daca sunt necesare in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al impiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata, ori al prevenirii savarsirii unei alte infractiuni". Deputatul Nicolae Paun are, potrivit declaratiei de avere din 26 mai 2015, o casa de 120 metri patrati, cumparata in anul 1994 si un autoturism Opel din 2009. Nicolae Paun a obtinut, in anul fiscal anterior declaratiei de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputatilor, iar sotia sa, Cristina Paun, a incasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.

Sursa foto: Shutterstock / Justitie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri