Surse judiciare au declarat ca fostul senator Gabriel Berca ar fi suspectat de trafic de influenta, dupa ce, prin intermediul lui Mihai Banu, deputat in perioada faptelor, a pretins de la omul de afaceri Viorel Rusu si a primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, in mai multe transe, peste 180.000 de euro, scrie Mediafax.

In schimbul banilor, Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis ca va interveni pe langa membri ai Guvernului din acea perioada, in vederea alocarii unei sume de bani Primariei comunei Ardeoani, judetul Bacau, necesara achitarii lucrarilor de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul comunei.

Gabriel Berca a fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu si ministru al Internelor in Guvernul Ungureanu. El a fost si secretar general al Guvernului, in perioada in care Executivul era condus de Calin Popescu Tariceanu. Gabriel Berca a fost prefectul judetului Bacau, in perioada 2005 - 2008, senator de Bacau, in legislatura 2008 - 2012 si ministru al Administratiei si Internelor in anul 2012. La inceputul lunii iunie, UNPR anunta ca fostul ministru de Interne Gabriel Berca s-a inscris in formatiune. Berca a fost membru PMP, vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost in PDL.