Primarul din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, si secretara sa au fost arestati la domiciliu pentru abuz in serviciu, respectiv complicitate la abuz in serviciu, fiind acuzati ca au vandut unui om de afaceri, la preturi subevaluate, mai multe imobile din oras apartinand municipalitatii.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Tribunalul Caras-Severin a dispus ca primarul din orasul Baile Herculane, Nicusor Vasilescu (PSD), si secretara acestuia, Aurelia Dumitrache, sa fie arestati la domiciliu, in urma unor perchezitii facute vineri la sediul primariei, scrie Mediafax.

Nicusor Vasilescu este acuzat de abuz in serviciu (doua acte materiale), iar Aurelia Dumitrache, de complicitate la abuz in serviciu (doua acte materiale). Ofiteri de la Directia Generala Anticoruptie - Serviciile Judetene Caras-Severin si Mehedinti, cu sprijinul Jandarmeriei Caras-Severin, sub coordonarea procurorilor, au facut, vineri, zece perchezitii la sediul Primariei Baile Herculane, la sediile unor societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane din judetul Caras-Severin si municipiul Bucuresti.

In urma perchezitiilor, primarul Nicusor Vasilescu si Aurelia Dumitrache au fost retinuti pentru 24 de ore, apoi au fost prezentati magistratilor de la Tribunalul Caras-Severin.

"In referatul cu propunere de arestare intocmit de procurori s-a retinut faptul ca inculpatii, in calitate de functionari ai Primariei Baile Herculane, primar si secretar, au instrainat, la preturi subevaluate si fara respectarea prevederilor legale, mai multe imobile apartinand orasului Baile Herculane", se arata in comunicatul citat.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi ar fi vandut mai multe imobile, terenuri si cladiri din centrul istoric al orasului Baile Herculane, la pret foarte mic, unui om de afaceri.

Sursa foto: Arest/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri