Noul proiect de lege privind asociatiile de locatari stipuleaza amenzi pentru proprietarii care-si inunda din neglijenta vecinii, insa nu ofera o modalitate concreta de despagubire. De asemenea, rau-platnicii la intretinere pot tergiversa luni bune procesul in instanta, iar costurile sunt acoperite de vecinii corecti, scrie Adevarul.

Ministerul Dezvoltarii a lansat in dezbatere publica un proiect de lege privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari care, pe langa chestiuni tehnice ce tin, spre exemplu, de modul de calcul al intretinerii, reglementeaza si aspecte mai sensibile: de la drepturile si obligatiile locatarilor pana la mici modele de conduita civica. Ca noutate, proiectul de lege aduce amenzi pentru proprietarii neglijenti sau cu mai putin bun-simt.

La capitolul contraventii este prinsa si urmatoarea fapta: „Neexecutarea de catre proprietar a lucrarilor de intretinere, reparatii sau de inlocuire a elementelor de constructii si instalatii aflate in proprietatea sa individuala, daca aceasta este de natura sa aduca prejudicii celorlalti proprietari“, iar asta se pedepseste cu „amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei“. Fapta descrisa mai sus in limbaj juridic se traduce mult mai simplu: inundatie. Insa, conform legii, inundatia are doua „izvoare“. Poate fi generata de neatentia proprietarului sau poate fi cauza unei defectiuni la reteaua de instalatie a blocului.

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri