Directorul executiv adjunct al Directiei Inspectie din Primaria Sectorului 1 si un consilier al primarului au fost retinuti de DNA Ploiesti pentru luare de mita, fiind acuzati ca au primit intre 15.000 euro si 70.000 euro pentru a dispune intocmirea proceselor verbale de receptie a unor lucrari.

Razvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent consilier al primarului Sectorului 1, si Dan Toma, la data faptelor sef birou, ulterior director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, functie detinuta si in prezent, au fost retinuti, astazi, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Ploiesti pentru doua, respectiv trei infractiuni de luare de mita, scrie Mediafax.

Cei doi inculpati vor fi dusi ,vineri, la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Potrivit ordonantei de retinere a procurorilor, in perioada 2006-2010, Razvan Iordan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti si Dan Toma, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit, in doua, respectiv in trei randuri, sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care le-au impartit, de la doi oameni de afaceri. Banii ar fi fost prmiti pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa dispuna intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie.

Concret, in 2006, firma administrata de un om de afaceri a edificat o constructie compusa din parter si trei etaje situata in municipiul Bucuresti, sector 1. La terminarea lucrarii era necesara intocmirea unui proces verbal de receptie a lucrarii, receptie ce se efectua si semna, inclusiv de catre un reprezentant al Primariei Sectorului 1 Bucuresti. Procurorii sustin ca,efectuarea receptiei lucrarii in prezenta reprezentantului primariei era o etapa absolut necesara intabularii si deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fara de care vanzarea ulterioara nu era posibila.

Responsabili pentru aceste activitati din partea Primariei Sectorului 1 Bucuresti erau Razvan Iordan, director al Directiei Inspectie si Dan Toma, sef Birou receptii si regularizari taxe, din cadrul Directiei Inspectie. Insa cei doi angajati ai Primariei ar fi conditionat receptionarea lucrarii mai sus mentionate, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro.

"Dupa mai multe interventii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, acestia au acceptat ca suma platita sa fie in valoare de 15.000 euro. Astfel, in cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis, prin intermediari, suma de 15.000 euro, functionarilor primariei, Iordan Razvan Mihai si Toma Dan. Banii au fost impartiti intre Iordan Razvan Mihai si Toma Dan", se arata in ordonanta procurorilor DNA Ploiesti.

Conform anchetatorilor, in 2008, Iordan si Toma, prin intermediul unui subordonat, au conditionat receptia lucrarilor executate la un imobil compus din parter si sapte etaje, situat in Bucuresti, sectorul 1, de plata sumei de 70.000 euro. Banii au fost platiti de un reprezentant al antreprenorului, in aceeasi modalitate, prin intermediari, functionarilor primariei, Razvan Mihai Iordan si Dan Toma.

"In cursul anului 2010, in contextul efectuarii unor lucrari de constructii la un imobil compus din parter si trei etaje, pentru receptia lucrarilor efectuate, Toma Dan, la acel moment director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie, a pretins 15.000 euro, de la administratorului firmei de constructii. In perioada imediat urmatoare, omul de afaceri i-a remis functionarului primariei, Toma Dan, prin intermediar, suma de 15.000 euro, in scopul intocmirii si semnarii procesului verbal de receptie a lucrarii de constructie", sustin anchetatorii in documentul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri