Decizia Curtii Supreme, prin care medicilor li se interzice sa primeasca orice fel de atentii de la pacientii tratati in sistemul public, pune in pericol functionarea sistemului de sanatate. „Medicii vor pleca pe capete, lehamitea din sistem va atinge cote maxime, iar pacientii nu vor mai fi tratati corespunzator”, afirma specialistii, potrivit Adevarul.

O decizie luata recent de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, publicata la sfarsitul saptamanii trecute in Monitorul Oficial, prin care medicilor din sistemul public li se interzice sa mai primeasca spaga de la pacienti, a starnit numeroase controverse. Cadrele medicale, nemultumite ca sunt asimilate functionarilor publici, sustin ca decizia judecatorilor nu face altceva decat sa ingroase randurile doctorilor care vor alege calea strainatatii, vaduvind sistemul sanitar de stat. „Nu stiu cati medici vor mai fi in cinci ani”, atrage atentia chirurgul Florin Chirculescu, seful sectiei de Chirurgie Toracica de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Scandalizati de hotararea Curtii Supreme sunt inclusiv reprezentantii pacientilor, care se tem ca, in doar cateva zile, atitudinea medicilor, si asa nemultumiti de nivelul salarial si de conditiile din spitale, se va inrautati, in detrimentul bolnavului si sunt de parere ca judecatorii nu s-au gandit si la consecinte atunci cand au elaborat textul legii.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Medic si pacient/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri