Douazeci de persoane sunt audiate, joi, la DIICOT Oradea, intr-un dosar privind eliberarea, intre anii 2012 - 2014, a 14.000 de retete medicale fictive, cu un prejudiciu de 700.000 de euro adus Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, de DIICOT Oradea, 20 de persoane sunt audiate dupa ce ar fi participat la fraudarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, prin emiterea de retete medicale fictive. Procurorii precizeaza ca, in noiembrie 2014, au facut 67 de perchezitii, impreuna cu Brigazile de Combatere a Criminalitatii Organizate din Oradea, Cluj-Napoca si Timisoara, anchetatorii fiind sprijiniti de Directia Regionala Antifrauda Fiscala Oradea, scrie Mediafax.

La vremea respectiva, perchezitiile au avut loc, printre altele, la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu” Oradea - Sectia Oncologie, la mai multe farmacii si cabinete medicale individuale ale unor medici de familie. Actiunea a vizat ”destructurarea unui grup infractional format din 50 persoane, specializat in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals”.

”In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012-2014 membrii gruparii au generat activitati de fraudare a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente medicamentelor cu si fara contributie personala utilizata in tratamentul ambulatoriu (TA) si a medicamentelor si materialelor sanitare specifice, care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS) si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, se arata in comunicatul transmis joi.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat este de aproximativ 700.000 de euro, fiind eliberate peste 14.000 de retete fictive. Dupa audieri, procurorii vor decide daca se impune luarea masurii retinerii pentru 24 de ore. In noiembrie anul trecut, procurorii DIICOT au facut 67 de perchezitii la Sectia Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la farmacii si medici de familie, intr-un dosar in care 50 de persoane erau suspectate ca au decontat medicamente in baza unor documente false.

Potrivit unui comunicat de atunci al DIICOT, membrii gruparii specializate in infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune si fals au fraudat Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate prin cresterea artificiala a cuantumului vanzarilor aferente medicamentelor cu si fara contributie personala utilizate in tratamentul ambulatoriu (TA) si medicamentelor si materialelor sanitare care se acorda pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor inclusi in unele programe nationale cu scop curativ (PNS), si implicit a sumelor raportate si ulterior decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri