Procurorii DNA Ploiesti perchezitioneaza, marti dimineata, birourile sefului DGA Prahova, Constantin Ispas, al adjunctului sefului Politiei Judetene, Adrian Radulescu, si pe cel al ofiterului BCCO Emilian Saghel, retinuti luni seara intr-un dosar de coruptie, au declarat surse judiciare.

Conform surselor citate, birourile celor trei au fost sigilate luni, dupa ce acestia au fost ridicati si dusi la audieri, la DNA Ploiesti. Seful DGA Prahova, Constantin Ispas, care detine aceasta functie de mai multi ani, are biroul in sediul Politiei Municipale Ploiesti, in timp ce Radulescu si Saghel au birouri in sediul IPJ Prahova, scrie Mediafax.

In cursul zilei de marti, cei doi comisari si ofiterul BCCO vor fi prezentati Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, si Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, au fost retinuti luni seara de DNA. Ulterior, cei trei au fost dusi in arestul Politiei Judetene Prahova de la Campina.

Conform surselor judiciare citate, folosindu-si influenta asupra unor functionari cu atributii de control din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova si Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, seful Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova ”a actionat pentru obtinerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine si membri ai cercului sau relational”.

In perioada 2010-2014, Ispas ar fi intervenit la nivelul unor functionari cu atributii de control, in scopul protejarii activitatii comerciale a unor firme (S.C. Corydob Peco Serv S.R.L. Poiana Campina, S.C. Sandcompany S.R.L. Ploiesti, S.C. Rinenergy Impex S.R.L. Focsani si S.C. Viacom Investec Md Midwest Focsani). In schimb, Ispas ar fi incasat periodic diverse sume de bani, prin intermediul S.C. Niros Com S.R.L. Popesti din comuna Brazi, societate ai carei asociati sunt fratele sau, Ion Ispas, si fiul sau, Mihai-Constantin Ispas, si prin intermediul S.C. Milarasi SRL din Bucov, administrata de fratele sau. Pentru a da o aparenta legalitate platilor facute catre aceste societati, au fost inregistrate in evidentele contabile documente reprezentand operatiuni comerciale nereale (fictive) privind prestarea unor servicii intre parti, acte de comert care in realitate nu au avut loc.

De asemenea, Constantin Ispas este suspectat ca a cerut unui denuntator si a primit, in perioada aprilie 2010 - februarie 2011, cate 10.000 euro, in doua transe. Ispas ar fi cerut aceluiasi denuntator sa acorde un ajutor financiar S.C. Sandcompany SRL, administrata de Valentin Vasile Schiopulescu, constand in acordarea unui imprumut de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil proprietatea denuntatorului, pentru care pretul (400.000 euro) nu a fost achitat in realitate de catre Schiopulescu.

La randul sau, Emanuel Saghel, ofiter in cadrul BCCO Ploiesti, este suspectat de santaj, trafic de influenta, folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri