Ofiterul BCCO Emanuel Saghel ii dadea informatii despre dosare lui Daniel Capra, patronul Petrolul Ploiesti, de la care primea in schimb bilete la meciurile echipei si consumatii la o loja a stadionului, la consumatii participand si seful IPJ Prahova Viorel Dosaru si adjunctul acestuia, sustine DNA.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva intocmit de DNA Ploiesti in dosarul in care sunt cercetati seful DGA Prahova, Constantin Ispas, ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel si adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, primea bilete la meciurile echipei de fotbal Petrolul Ploiesti si ii furniza patronului clubului ploiestean, Daniel Capra, informatii despre dosarele in care acesta este cercetat de DIICOT, scrie Mediafax.

Astfel, conform documentului citat, in primavara anului 2014, Emanuel Saghel l-a contactat pe Daniel Capra si i-a spus ca stie despre controlul fiscal facut de catre Directia Antifrauda Fiscala Alexandria la clubul sportiv Petrolul, asigurandu-l ca actul de control fiscal va fi urmat de un dosar penal, "in legatura cu care se va implica personal, atat pentru a fi preluat de o unitate de parchet din Ploiesti, cat si pentru a-l solutiona in mod favorabil".

Conform procurorilor DNA, despre discutiile dintre patronul de la Petrolul si ofiterul BCCO Ploiesti, dar si despre asigurarile verbale date de Saghel cu privire la solutionarea favorabila a dosarului intocmit pe numele lui Daniel Capra si al clubului patronat de acesta, F.C. Petrolul Ploiesti SA, are cunostinta si Alexandru Crangu, director executiv al clubului sportiv mentionat si prieten al celor doi.

"Urmare a acestor promisiuni, Saghel Emanuel a pretins si primit pentru fiecare partida-meci de fotbal disputata de catre F.C. Petrolul Ploiesti, pe teren propriu, bilete de acces - intre 5 si 30 de bilete, avand valoare nominala aferente tribunelor 0, I si II, cuprinsa intre 20-50 lei, media valorica pentru meci jucat fiind de 300-800 lei. Aceste bilete erau pretinse si primite la sediul clubului de fotbal, cel ce se ocupa de procurarea si inmanarea acestora fiind Crangu Alexandru", se arata in referatul cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii sustin, de asemenea, ca, pe langa biletele de acces la meciurile de fotbal, Emanuel Saghel "a beneficiat si de alte foloase, constand in consumatii de bauturi alcoolice si alimente, servite la una din lojele stadionului, consumatii oferite de catre S.C. Rodis S.R.L., al carei administrator era Crangu Alexandru, facturate catre S.C. FC Petrolul Ploiesti S.A. si achitate integral de Capra Daniel in contul societatii, la aceste consumatii participand, printre alte persoane si Radulescu Adrian - adjunct al I.J.P. Prahova si Dosaru Viorel - seful I.J.P. Prahova. Aceste consumatii se ridicau la valoarea de 500-1.500 lei, pentru fiecare meci desfasurat".

Un martor cu identitate protejata din dosar sustine, de asemenea, ca, in octombrie 2014, Emanuel Saghel s-a intalnit cu Daniel Capra la un restaurant din Ploiesti despre care se stie ca apartine directorului executiv al FC Petrolul Ploiesti, Alexandru Crangu, si ca acolo ofiterul BCCO Ploiesti l-a anuntat pe Capra "ca nu poate sa-l ajute in rezolvarea favorabila a dosarului sau penal, informandu-l ca telefoanele sale sunt interceptate de organele de politie si sfatuindu-l in acelasi timp sa nu isi schimbe numerele de telefon, dar sa aiba grija despre ce discuta la telefon si cu cine discuta, angajandu-se totodata ca il va anunta din timp despre data efectuarii perchezitiilor domiciliare ce vor fi solicitate in cauza". Acelasi martor sustine ca Saghel ii trimitea mesaje lui Daniel Capra si prin intermediul lui Alexandru Crangu, precizeaza referatul DNA.

Sursa foto: Daniel Capra/ Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri