Procurorii au pus sechestru asigurator pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul de 51.321,80 de lei care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscala, suma stabilita in urma expertizei efectuate in dosarul "Turceni - Rovinari", potrivit DNA.

"Ca urmare a finalizarii raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a inmanat un exemplar al expertizei si i s-a comunicat faptul ca s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea inculpatului, in vederea recuperarii prejudiciului. Potrivit raportului de expertiza, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala retinuta in sarcina inculpatului Ponta Victor-Viorel se ridica la suma de 51.321,80 lei", arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA), intr-un comunicat de presa, scrie Mediafax.

DNA a precizat ca prejudiciul stabilit consta in obligatiile fiscale de la care s-ar fi sustras SCA "Sova si Asociatii", reprezentata de Sova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".

"Ajutorul a constat in aceea ca Ponta Victor-Viorel a pus la dispozitia contribuabilului SCA «Sova si Asociatii», inscrisuri falsificate (facturi si rapoarte de activitate), menite sa justifice viitoarele plati pentru prestarea unor activitati juridice fictive ale cabinetului de avocatura Ponta Victor-Viorel catre SCA «Sova si Asociatii». In realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesionala pentru SCA «Sova si Asociatii»", se mai arata in comunicatul citat.

Anchetatorii sustin ca platile facute de SCA "Sova si Asociatii" catre Victor Ponta, in cuantum de 181.439,98 de lei, reprezinta cheltuieli ce nu au la baza operatiuni reale. In acest fel, s-ar fi produs o diminuare nelegala a bazei de impozitare a contribuabilului SCA "Sova si Asociatii" si, in consecinta, ar fi fost platit catre stat un impozit diminuat cu 51.321,80 de lei, diferenta ce reprezinta prejudiciul stabilit in urma expertizei. DNA a precizat ca in acest dosar, Victor Ponta este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, iar Dan-Coman Sova este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Premierul Victor Ponta a declarat la iesirea de la DNA, unde a stat 15 minute, ca procurorul i-a dat o copie a expertizei financiar-contabile facute in dosarul "Turceni-Rovinari", din care rezulta ca ar fi platit cu 2.000 de lei in plus taxe, adaugand: "Nu-i mai cer de la statul roman". Intrebat cand va da declaratii in dosarul in care este inculpat pentru fapte pe care le-ar fi comis cand era avocat, Ponta a spus ca se va prezenta cand il cheama procurorul, cu avocat.

In momentul in care Ponta a coborat din masina cu care a venit la DNA, un barbat a scandat "Dati-va demisia! Cu televizorul, ati mintit poporul", premierul spunand: "Cu televizorul, da... Cine-s oamenii?". Primul ministru a fost si in 13 iulie la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, el declarand ca nu a fost audiat si ca va revenit pentru a da declaratii in luna august, dupa ce va fi gata expertiza financiar-contabila dispusa in dosarul in care este urmarit penal.

Procurorii l-au anuntat atunci pe Victor Ponta ca a fost pusa in miscare actiunea penala in cazul sau si ca i-a fost schimbata calitatea din suspect in inculpat, in dosarul "Turceni-Rovinari". De asemenea, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ale lui Victor Ponta. In 5 iunie, Victor Ponta a ajuns prima data in fata procurorilor DNA, care l-au anuntat ca are calitatea de suspect, pentru fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care a fost avocat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri