Ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel, cercetat pentru santaj, trafic de influenta si folosirea de informatii nedestinate publicitatii, a fost arestat preventiv, vineri, de Curtea de Apel Ploiesti, care a admis contestatia procurorilor la decizia de cercetare a acestuia sub control judiciar.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au admis, vineri dupa-amiaza, contestatia procurorilor DNA Ploiesti la decizia Tribunalului Prahova, care decisese cercetarea sub control judiciar a ofiterului BCCO Emanuel Saghel. Astfel, instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, scrie Mediafax.

Saghel este acuzat de santaj, trafic de influenta si folosire, in orice mod, direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita, in dosarul in care sunt cercetati si seful DGA Prahova, Constantin Ispas, arestat preventiv, si adjunctul sefului Politiei Judetene, Adrian Radulescu, pus sub control judiciar.

De asemenea, tot vineri, in acelasi dosar, judecatorii au respins contestatia sefului DGA, Constantin Ispas, la decizia de arestare preventiva, mentinand masura dispusa initial de Tribunalul Prahova. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Sefii Politiei Prahova au fost retinuti luni, de DNA

Seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul sefului Politiei Judetene Prahova, Adrian Radulescu, si Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finantarii terorismului si spalarii banilor din BCCO Ploiesti, au fost retinuti luni seara de DNA Ploiesti.

Ulterior, comisarul sef Constantin Ispas, acuzat de trafic de influenta, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, luare de mita, folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spalare a banilor si cercetare abuziva, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Prahova, iar Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar. In cazul comisarului sef Adrian Radulescu, procurorii au decis sa fie cercetat sub control judiciar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri