Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanta, medicii veterinari au controlat, in perioada 17-23 august, in cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2015", 215 operatori din industria alimentara, fiind verificate unitati de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare si comercializare a produselor alimentare, potrivit Mediafax.

Controalele au vizat 111 restaurante, 21 de unitati de tip fast food, 13 braserii, opt unitati de tip bufet, doua pizzerii, un bar, doua beach baruri, doua pensiuni, 26 de magazine alimentare, o rulota fast food, opt laboratoare de cofetarie/patiserie si sase cofetarii/patiserii, o cantina, un depozit alimentar, o gogoserie si 11 tabere scolare, unitati localizate in cele sapte zone de interes turistic - Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

"In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea si comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar", se precizeaza in documentul citat.

Pentru abaterile constatate, au fost date 26 de amenzi, in valoare de 21.200 de lei, si au fost confiscate si retrase de la vanzare aproape 3,5 tone de carne si produse din carne, aproximativ o tona de lapte si produse lactate, peste doua tone de peste si produse din peste si 27 de kilograme de oua. Valoarea produselor produselor alimentare confiscate este de 55.251 de lei.

Sursa foto: Mamaia/Shutterstock