Dupa ce in urma cu cateva zile compania de constructii Apolodor 93, responsabila de lucrarile de modernizare in Centrul Vechi, si-a anuntat intrarea in insolventa, un alt nume mare din piata constructiilor ii urmeaza exemplul.

Desi numarul insolventelor din constructii a scazut in prima parte a acestui an, Straco Grup SRL, unul dintre cei mai cunoscuti drumari ai tarii, firma controlata de catre fratii Alexandru si Traian Horpos, si-a cerut intrarea in insolventa.

Termenul limita de inscriere la masa credata a fost stabilit pentru data de 9 octombrie 2015 prima adunare a creditorilor fiind programata pentru data de 3 noiembrie.

Printre creditorii inscrisi se numara Antrepriza Constructii Montaj nr. 4 Bucuresti SA, Sorel Prod 2000 SRL, Stefimar Eurocons SRL sau Unicredit Leasing Corporation IFN SA, companii care trebuie sa isi recupereze datorii de peste 180 de milioane de lei, suma care trebuie platita de catre Straco Group pe o perioada de un an, dar si datorii de 27 de milioane de lei care trebuie platite in mai mult de un an.

Straco Grup, constructorul autostrazii Deva-Orastie, a avut anul trecut afaceri de circa 70 de milioane de euro si un profit de circa 100.000 de euro.

Straco Grup SRL are un capital social de circa 5 milioane de lei si este detinut de fratii Alexandru Horpos (34,65%) si Traian Horpos (24,75%), precum si Vlad Ionel Vamesu (19,8%), Ioana Daniela Neacsu (9,9%), Mihaiela Serban (9,9%), precum si firma inregistrata in Luxemburg RATREE SA, conform datelor de la Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri