Inspectorii sanitari veterinari au dat, in acest sezon estival, 200 de amenzi in valoare de peste 200.000 de lei, fiind verificati 1.847 de operatori din industria alimentara si fiind retrase de la vanzare produse alimentare de peste 560.000 de lei.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Dumitru Baiculescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, care a functionat in perioada 15 iunie - 31 august, au actionat medici veterinari din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta si medici veterinari detasati, potrivit Mediafax.

In aceasta perioada, au fost verificati 1.847 de operatori din industria alimentara, printre acestia aflandu-se 831 de restaurante, 312 magazine alimentare, 165 de unitati fast-food, 99 de unitati tip bufet, 82 de laboratoare de cofetarie-patiserie, 75 de braserii, 79 de baruri, dar si 23 de tabere scolare, unitatile verificate aflandu-se in Navodari, Mamaia, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Dumitru Baiculescu a afirmat ca in urma controalelor au fost date 200 de amenzi in valoare de 201.400 de lei. “In urma controalelor s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea, depozitarea, comercializarea in conditii necorespunzatoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzatoare a acestora, neasigurarea trasabilitatii produselor alimentare, precum si comercializarea produselor alimentare neconforme sau in spatii neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, au fost date 200 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 201.400 de lei”, a spus presedintele ANSVSA.

El a mentionat ca perioada Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost confiscate si retrase de la vanzare 38.077 kilograme de carne si produse din carne, 9.308 kilograme lapte si produse lactate, 10.692 de kilograme de peste si produse din peste si 715 kilograme de oua. Valoarea totala a acestor produse alimentare este de 559.467 lei. De asemenea, in perioada de desfasurare a Comandamentului Sezon Estival 2015 au fost cinci suspiciuni de toxiinfectii alimentare, nefiind confirmata niciuna pana in acest moment, a mai spus Dumitru Baiculescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri