Un roman a fost arestat in Austria dupa ce a fost prins de politie ca transporta 24 de imigranti intr-o camioneta, descrisa ca o "inchisoare pe roti", a anuntat marti politia austriaca, citata de publicatia Le Soir in editia electronica.

"Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau inghesuiti in acest vehicul periculos ca obiectele, ingramaditi unii peste altii intr-un spatiu mic", a declarat un purtator de cuvant al politiei. "Geamurile si usile laterale fusesera blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite in negru. Prin exterior, usile aveau lacat. Era ca o inchisoare pe roti", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Soferul roman al camionetei, care a fugit atunci cand vehiculul sau a fost controlat de politie la Viena, a fost prins si arestat. Starea de sanatate a imigrantilor nu a necesitat interventie medicala.

Politia austriaca a inmultit controalele rutiere pentru a anihila retelele de traficanti de persoane, dupa ce saptamana trecuta 71 de cadavre ale unor refugiati au fost descoperite intr-un camion frigorific, abandonat pe o autostrada din Austria, in apropiere de frontiera ungara.
Printre cele 71 de persoane, care cel mai probabil au murit sufocate, se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani si trei baieti de 8, 9 si 10 ani. Cinci suspecti - patru bulgari si un afgan - au fost retinuti in Ungaria in legatura cu acest caz, fiind cercetati pentru trafic de persoane.

Sambata, Ministerul roman al Afacerilor Externe a comunicat ca in Austria erau retinuti doi cetateni romani, soferi ai unor camioane in care se aflau mai multe persoane, in localitatea Braunau, respectiv la Salzburg. Romanul retinut la Braunau, in varsta de 29 de ani, avea in camion 26 de refugiati, intre care trei copii care se aflau in stare grava din cauza deshidratarii.

Sursa foto: Imigranti/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri