Alexandru Chiciu, avocatul primarului Capitalei, acuzat de fapte de coruptie, a declarat, luni seara, dupa ce l-a vizitat pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu "nu va demisiona", iar mesajul sau pentru toti cei care s-au grabit sa-l acuze este: "Aveti putintica rabdare, domnilor!".

Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului, care l-a vizitat luni pe Sorin Oprescu in arest, a spus ca primarul Capitalei ii roaga pe bucuresteni sa aiba incredere in el. "Mesajul catre toti cei care s-au grabit sa-l acuze ca o persoana corupta este: "Aveti putintica rabdare domnilor!"", a declarat avocatul Alexandru Chiciu, potrivit Mediafax.

Avocatul a mentionat ca Oprescu se simte mai bine si se gandeste deja la apararea pe care o va face. De asemenea, Chiciu a precizat ca sunt persoane care pot arata anumite lucruri impotriva acuzatiilor DNA. Avocatul a aratat ca, pana la acest moment, primarul Capitalei nu a fost vizitat de niciun apropiat, dar in zilele urmatoare va primi vizite. Chiciu, a declarat, luni dupa-amiaza, inainte de a-l vizita pe Oprescu in arest, ca primarul Capitalei nici nu a cerut, si nici nu a primit bani: ”Acest om nu a cerut niciodata sume de bani”. Chiciu le-a spus jurnalistilor ca avocatii au dat explicatii in instanta si le-a cerut sa inteleaga ca nu pot da detalii despre strategia apararii.

"La instanta, Sorin Oprescu a dat declaratii ample si le vom reitera in fata judecatorilor, la contestatie. La acest moment, intreaga echipa de avocati este prezenta aici, fiul lui Sorin Oprescu s-a intors in tara sau urmeaza sa se intoarca. Toata lumea trebuie sa fie adunata in jurul lui. Nu este un om invins, ci un om care trece printr-o situatie dificila”, a afirmat avocatul.

Intrebat despre problemele de sanatate ale primarului si daca acestuia i s-a facut rau la Tribunalul Bucuresti, Chiciu a spus ca primarul este dependent de insulina si are probleme medicale care sunt deja de notorietate, insa apararea nu doreste sa invoce problemele medicale, aceasta fiind ”dorinta lui Sorin Oprescu”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sambata seara, de la seful unei institutii din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denuntatori.

Potrivit unor surse judiciare, persoana care i-a adus banii ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. Sorin Oprescu a fost ulterior oprit in trafic, sambata noapte, iar asupra sa ar fi fost gasita suma de 5.000 de euro din banii primiti ca mita, in timp ce restul banilor ar fi fost gasiti apoi la locuinta acestuia, au mai spus sursele citate.

Procurorii arata ca, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Bucuresti un sistem prin care firmele care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri