Avocatul Poporului (AP) verifica posibile incalcari de drepturi si libertati cetatenesti in cazul unui iordanian care nu poate fi incarcerat, desi a fost condamnat definitiv, din cauza ca datele de identitate din mandatul de executare a pedepsei inchisorii nu corespund cu cele din pasaport.

Avocatul Poporului a anuntat, miercuri, ca s-a sesizat din oficiu si a dispus efectuarea unor verificari in legatura cu informatiile aparute in presa, privind imposibilitatea incarcerarii unui cetatean iordanian condamnat de instantele romane la sapte luni si jumatate de inchisoare, din cauza unor erori privind datele de identitate din mandatul de executare a pedepsei, potrivit Mediafax.

Astfel, cetateanul iordanian nu ar putea fi incarcerat deoarece mandatul de executare a pedepsei inchisorii cuprinde erori privind datele de identificare ale condamnatului - potrivit pasaportului, persoana se numeste Nail Abdelmajid A Alswiti si este nascuta in Amman, Iordania, dar in mandatul de executare a pedepsei persoana se numeste Al Switi A.M.A.. Nail, nascuta in Dura, Palestina.

"Avand in vedere aceste inadvertente, Penitenciarul Rahova a refuzat primirea condamnatului, care a fost incarcerat la arestul Politiei Capitalei, apoi in Teleorman, arestul Sectiei 4 Politie Bucuresti, iar in prezent este incarcerat in arestul Sectiei 6 Politie Bucuresti. In vederea identificarii unor posibile incalcari de drepturi si libertati cetatenesti, Avocatul Poporului a dispus efectuarea unor verificari prin emiterea unor adrese catre Tribunalul Bucuresti, Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General pentru Imigrari, Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru a comunica datele de care dispun cu privire la situatia domnului Nail Abdelmajid A Alswiti", se arata in comunicatul de presa trimis de Avocatul Poporului.

Potrivit Digi 24, in luna ianuarie a acestui an, politistii l-au ridicat pe iodanian de pe Aeroportul Otopeni si l-au dus la Penitenciarul Rahova, unde urma sa isi ispaseasca pedeapsa cu inchisoarea, dupa ce in 2012 a fost condamnat pentru evaziune fiscala in dosarul lui Genica Boerica.
”A fost la Penitenciarul Rahova, unde nu a fost primit din cauza faptului ca datele lui de identitate din pasaport nu corespund cu datele din mandatul de condamnare. In momentul in care se aude ca este un control sau ceva este mutat dintr-o sectie in alta. Daca sotul meu pateste ceva nu pot trage pe nimeni la raspundere. Nu inteleg ce se va intampla. Va ramane sapte ani si jumatate plimbat prin sectii sa isi execute pedeapsa?”, spune sotia cetateanului iordanian.

Avocata cetateanului iordanian afirma, la randul ei, ca incarcerarea este ilegala, in conditiile in care mandatul a fost redactat gresit. ”Este aproape imposibil sa modifici si numele parintilor si cetatenia si locul nasterii. Vechea lege de punere in aplicare a executarii pedepselor sanctiona cu nulitatea absoluta un mandat neconform cu datele de identificare ale paratului”, a declarat avocata iordanianului, Cristina Paisa, citata de Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri