Romeo Florin Nicolae, seful Directiei Generale Antifrauda si vicepresedinte al ANAF, este urmarit penal pentru trafic de influenta dupa ce ar fi pretins si primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme pentru solutionarea favorabila a unei contestatii impotriva unei decizii de impunere, scrie Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale pentru trafic de influenta fata de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in prezent vicepresedinte ANAF si director general al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in calitate de consilier superior in ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din ANAF pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova . Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF - Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Ce avere are seful Directiei Antifrauda Fiscala

Romeo-Florin Nicolae detine doua apartamente si o casa, patru terenuri, doua autoturisme, depozite bancare de aproximativ 32.000 de euro si venituri declarate de circa 100.000 lei. Nicolae este vicepresedinte ANAF cu rang de sectretar de stat si coordoneaza Directia Generala Antifrauda si Directia Generala Vamala.

Romeo-Florin Nicolae a condus Autoritatea Nationala a Vamilor pana la inceputul lunii august 2013, cand a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Directiei Generale de Antifrauda Fiscala, directie nou infiintata la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale. La conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a stat in perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Directia Generala de Informatii Fiscale din cadrul ANAF, iar inainte a fost consilier la Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta detine in Ploiesti un apartament de 115,9 metri patrati, din anul 2004, impreuna cu sotia, o casa de 142 metri patrati primita ca donatie de la parinti in 2012, iar pe numele sotiei mai figureaza un apartament de 50,36 metri patrati, tot din 2012, dobandit in urma unei succesiuni. Tot ca donatie de la parinti, Nicolae mai detine in judetul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri patrati si jumatate din altul de 537 metri patrati. Sotia lui, Adriana Nicolae, are in urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 metri patrati si un teren extravilan de 5.933 metri patrati, ambele in Prahova.

Vicepresedintele ANAF are doua autoturisme - un Peugeot cumparat in 2007 si un BMW achizitionat in leasing in 2011. Totodata, are un contract de leasing de circa 20.500 euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017. Nicolae figureaza cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro si aproximativ 29.500 de lei, in posesia carora a intrat prin succesiune, dar si cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis in acest an.

La capitolul venituri, seful Directiei Antifrauda a declarat 47.580 de lei din salariul obtinut la ANAF sector 5 Bucuresti, iar sotia a incasat 76.612 lei ca salariu de actualizat, de la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova. Totodata, Nicolae a obtinut 13.069 lei din indemnizatia de membru al AGA la Compania Nationala "Loteria Romana" si 41.516 lei din indemnizatia la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri