Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus din arest la Curtea de Apel Bucuresti, pentru judecarea contestatiei sale la masura arestului preventiv luata de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care edilul este acuzat de luare de mita.

Oprescu a iesit incatusat din duba Politiei si a intrat in sediul instantei fara a face declaratii. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, afla luni daca ramane in arest preventiv, caz in care va fi suspendat din functie, sau va fi eliberat si cercetat sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro, potrivit Mediafax.

Edilul sef al Capitalei a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si va fi judecata luni de un complet de la Curtea de Apel Bucuresti, din care ar face parte si judecatorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor decide definitiv daca Sorin Oprescu va ramane in arest preventiv pentru 30 de zile, va fi plasat in arest la domiciliu sau va fi cercetat in libertate, sub control judiciar. In cazul in care Sorin Oprescu va ramane in arest, va fi suspendat din functie de catre prefectul Capitalei, iar atributiile de primar general vor fi preluate de unul dintre viceprimari, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Primarul Sorin Oprescu a transmis, prin unul dintre avocatii sai, inaintea judecarii apelului, ca i-a fost frica de provocare si nu a scapat, dar ca "nu este un derbedeu". Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului Capitalei, spunea, dupa ce l-a vizitat in arest, ca Sorin Oprescu nu a cerut si nu a primit bani niciodata. Avocatul arata ca Sorin Oprescu "nu va demisiona", iar mesajul sau pentru toti cei care s-au grabit sa-l acuze este: "Aveti putintica rabdare, domnilor!". Chiciu a mai spus ca primarul este dependent de insulina si are probleme medicale care sunt deja de notorietate, insa apararea nu doreste sa invoce aceste probleme, aceasta fiind "dorinta lui Sorin Oprescu".

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruti de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denuntat. Surse judiciare declarau ca persoana care i-a dus banii lui Sorin Oprescu ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri