Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu este audiat, luni, la sediul DNA din municipiu, in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli Timisoara, in acelasi dosar fiind citat si secretarul institutiei, Ioan Cojocari.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, alaturi de fostul edil Gheorghe Ciuhandu, in vizorul procurorilor anticoruptie se mai afla secretarul Primariei Timisoara, citat si acesta la DNA, precum si sefa Directiei Economice din institutie, Smaranda Haracicu. Inaintea audierilor de luni dimineata, fostul primar Ciuhandu a refuzat sa faca declaratii. Conform acelorasi surse, procurorii anticoruptie l-ar fi pus sub acuzare pe fostul primar al Timisoarei pentru abuz in serviciu, scrie Mediafax.

In octombrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat mai multe acte de la Primaria Timisoara privind finantarea de catre Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timisoara. Atunci, actualul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, spunea ca alte documente cerute de procurori vor fi cautate in arhiva.

"Procurorii au fost la institutia Primariei pentru a se documenta in privinta perioadei 2008-2011, cand eu nu am fost primar si, drept urmare, nu am ce sa va spun pe acest subiect, privind finantarea fotbalului. Va rog sa vorbiti cu DNA, eu nu am nicio legatura cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi cautate in arhivele Primariei Timisoara, sunt acte din 2008", declara atunci Robu. La randul sau, procurorul-sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, declara atunci ca actiunea procurorilor a vizat ridicarea unor documente privind finantarea echipei de fotbal FC Timisoara de catre Consiliul Local.

In anul 2008, Consiliul Local Timisoara si echipa de fotbal FC Poli Timisoara au semnat un contract de finantare prin care CL se angaja sa finanteze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performantele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timisoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu. "Suma alocata de Primaria Timisoara va fi folosita pentru acoperirea in mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotararii de Guvern 1447/2007", se arata in contractul semnat intre cele doua parti.

In 2009, un raport al Curtii de Conturi a aratat ca, din suma de bani obtinuta de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timisoara, 150.000 de euro au fost folositi fara a respecta legea. Contractul avea o clauza potrivit careia, daca auditul intern al Primariei constata ca nu se fac cheltuieli conform legii, banii folositi altfel se returneaza.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri