Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a lansat o licitatie estimata la 1,56 milioane lei pentru proiectarea unei cladiri sau ansamblu de imobile de 15.000 de metri patrati in care sa functioneze un centru de date modern si biroul central al agentiei.

Constructia va avea un regim de inaltime 2S+P+7E si o suprafata desfasurata de circa 15.000 mp. Pentru serviciile de proiectare, ANAF a lansat un anunt in SEAP, scrie Mediafax.

"Pentru finalizarea proiectului de modernizare a ANAF (RAMP - Banca Mondiala) s-a constatat nevoia unui nou si modern Centru de Date Primar (aliniat la tehnologiile actuale), care sa asigure disponibilitatea neintrerupta a serviciilor IT&C si care sa respecte standardele si normativele privitoare la amenajarea unui data center, ca un sistem unitar (...) precum si a unor spatii de birouri pentru directiile generale din ANAF coordonatoare ale activitatii de administrare a veniturilor statului in asa fel incat sa permita comasarea in acelasi sediu a diferitelor structuri ale agentiei care lucreaza in 10 sedii dispersate pe raza Municipiului Bucuresti", arata ANAF, intr-un comunicat.

Reprezentantii Fiscului sustin ca asigurarea unui sediu comun pentru structurile de coordonare si de reglementare precum si pentru structura de tehnologia informatiei care le deserveste "ar facilita comunicarea si ar creste in mod deosebit eficienta activitatii", iar in cazul nerealizarii noului centru de date va fi afectat intreg programul de dezvoltare a sistemului informatic al agentiei, cu consecinte negative in domeniul serviciilor pentru contribuabili, al activitatii Trezoreriei Statului si al activitatii de colectare a veniturilor bugetului general consolidat.

Totodata, lipsa unui nou centru de date ar impiedica realizarea proiectului de modernizare a administratiei fiscale, intrucat echipamentele care vor fi achizitionate ar trebui livrate si puse in functiune, etapizat, in urmatorii doi - trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri